Gazete Vatan Logo

Kaç İsmail, kaç ...

Polislerin gözaltı süreleri dolmasına rağmen adliyede tutulduğu sırada Hakim İslam Çiçek'in görüştüğü kişi akılları karıştırdı.

Kaç İsmail, kaç ...

İstanbul'da görülen 'Paralel Yapı' soruşturmasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Gözaltı süresi dolmasına rağmen şüpheli polislerin zorla adliyede tutulması tartışmalara neden olurken, aynı anda Hakim İslam Çiçek'in görüştüğü kişi akılları karıştırdı.

Olayı tutanakla tespit ettiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve avukatlar ayrıca hakim İslam Çiçek, Savcı İrfan Fidan ve odada bulunan güvenlik görevlileri hakkında gözaltı süreleri aşılarak işlem yapılması nedeniyle Hakim Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) suç duyurusunda bulundu.

Polislere tutuklama kararı çıkarılması beklenirken verşlen arada hakim İslam Çiçek'in emniyet ve MİT görevlileriyle toplantı yapıldığı iddia edildi. İddiaya göre avukatlar kararla ilgili görüşmek için CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile birlikte Çiçek'in odasına girdi. Bu sırada Çiçek toplantı halinde olduklarını söyledi. Bunun üzerine Tanal toplantı yapılan kişilerin kim olduğunu sordu.

Toplantıdaki kişilerden birinin TEM şube Müdürü Kayhan Ay, Başsavcı vekili Orhan Kapıcı ve kimliğini açıklamayan bir şahıs olduğu öğrenildi. Bu sırada hakim İslam Çiçek'in mavi tsörtlü şahsa "kaç İsmail" diye bağırdığı ve bir anda kovalamaca yaşandığı belirtildi. Olay anını kamereya alan avukatlar ile vekil Tanal olanları tutanak altına alarak imzaladı.

Haberin Devamı

Tanal ve avukatlar ayrıca savcı İrfan Fidan hakim İslam Çiçek ve emir komuta zincirindeki güvenlik görevlileri hakkında HSYK'ya suç duyurusunda bulundu. Şüphelilerin 'görevi kötüye kullanma, hürriyeti tahdit ve resmi evrakta sahtecilik' suçlarından cezalandırılması istendi. Şüpheli 66 polisin gece 01:30'da yasal gözaltı süreleri dolduğu halde gece 03:30'a kadar savcılık işlemlerinin devam etmesinin yasaya aykırı olduğu belirtildi.

İstanbul Baro Temsilcisi ve aynı zamanda Avukat Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Kavili, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İçeri girdiğimizde kürsüde bir sivil şahıs var bir eli cebinde. Bana güvenin, ben gereğini yapacağım diyen bir sivil şahıs vardı. Cüppe giymesine gerek yoktu, cüppesiz çıplak gördük onu. Kürsüde verdiği kararı okuyamamıştır. Hiçbir delilleri göstermeden, sorgu yaptım diyor, buna adalet denir mi?Şu anda duruşmaya ara verildi. Eğer yargıç, İslam Çiçek, verdiği kararın arkasında verecek olursa biz avukatları çevik kuvvet polislerine coplatacak. Kendi güvenliğini sağlayacak. Çünkü bir avukatlar çok tehlikeliyiz çünkü onlara hukuktan bahsettik. Hukuk tanımazlara kanunu maddeyle söyledik. Ama yargıç karar veremedi. Kararı yorumlayın, şartsız kabul edeceğiz dedik. Sadece gerek görmüyorum diyebildi. Bunu bütün insanlar dinlesinler." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Adliyedeki polislerden 16'sının avukatlığını yapan Ömer Turanlı ise "Gece iki buçuk itibariyle savcılığın işi bitmiştir. 49 kişi mahkemeye sevk edildi. Aradan 14 saat geçti ama bu 49 kişiden bir kişinin bile sorgusu alınmadı. Bu insanlar süründürülüyor mağdur ediliyor. Eğer böyle gidirse bu 49 kşinin ifadesi 10 gün sürecektir. Yargı tarihine kara bir leke olarak geçecektir." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal,da “'İsmail kaç' diyen hakimin görüntüleri vardır. Burada kirli bir ilişki vardır. Derhal Adalet Bakanlığı, HSYK'nın bu pisliği temizlemesi lazım. Burada kirli karanlık ilişkiler vardır. Bu davayı takip eden avukatları kutluyorum. Şapka düşmüştür kel görünmüştür.".

Haberin Devamı