Gazete Vatan Logo

Kâbustan kurtuluş

Bartın’da, yüzmeye gittikleri koyda mahsur kalan ve geceyi orada geçiren biri bebek 14 kişiden 7’si denizden jet-ski ile diğerleri ise kurtarma ekipleri eşliğinde orman içinde yaklaşık 2 saat süren yürüyüş sonunda kurtarıldı

Kâbustan kurtuluş

Bartın’da 1’i 14 aylık bebek, 2’si çocuk toplam 14 kişi, önceki sabah kiraladıkları tekneyle Güzelcehisar Köyü Doğanyuvası mevkisindeki koya gitti. Gün boyu koyda denize giren ve güneşlenen tatilciler, akşam saatlerinde aynı teknenin sahibini arayarak kendilerini almasını istedi. Ancak tekne, denizin dalgalı olması nedeniyle kıyıya yaklaşamadı. Tekne sahibinin haber vermesi üzerine Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri denizde, jandarma ve AFAD ekipleri de karada kurtarma çalışması başlattı. Ancak Sahil Güvenlik Komutanlığı botu da dalgalar nedeniyle kıyıya yaklaşamadı. Sahil kısmının sarp ve kayalık olması nedeniyle karadan da kurtarma yapılamadı. Bunun üzerine yüzerek sahile ulaşan 3 dalgıç, koyda mahsur kalan iki aileye refakat edip, emniyetlerini sağladı.

Geceyi geçirmek zorunda

Geceyi burada geçiren iki aile için yeniden kurtarma çalışması başlatıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait ’Degak-3’ timi jet-ski ile denizden koya girip 7 kişiyi alarak Mugada Sahili’ne götürdü. Bebek ve 2 çocuğun da bulunduğu diğer 7 kişi ise bazı bölümleri sarp ve kayalık olan orman içinde yaklaşık 2 saat süren yürüyüş sonunda kurtarıldı. 3 kilometrelik zorlu parkurun sonunda araç yoluna ulaşan tatilcilerin yorgun ve bitkin düştüğü gözlendi. Tatilcilere meyve suyu, su ve yiyecek ikram edildi.

Haberin Devamı

Çok korktuk

14 aylık bebeği Asya ve 8 yaşındaki oğlu Ulaş Şen ile kurtarılan Sonay Şen, büyük mutluluk yaşadı. Denize girmek ve gezmek için koya gittiklerini belirten Sonay Şen, şöyle konuştu, “Daha önce de gitmiştik. İlk defa böyle bir şey yaşadık. Geceyi ateş yakarak geçirdik. Üşümedik. Çocukları ısıttık. Ben çok korktum. Kalabalık olduğumuz için bizim için çok sıkıntı olmasa da çocuklar için endişelendik. Bu arada gece boyunca yanımızda bize refakat eden ve dağdan odun toplayarak, ateş yakan ve orada bizim güvenliğimizi sağlayan sahil güvenlik ekiplerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Onlardan Allah razı olsun.”