Gazete Vatan Logo

Kâbus İstanbul’a dönüyor

METEOROLOJİ Mühendisi Abdullah Kahraman, bugün İstanbul dahil Marmara genelinde fırtına ve ceviz büyüklüğünde dolu yağabileceğini belirterek vatandaşları uyardı.

Kâbus İstanbul’a dönüyor

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Abdullah Kahraman, “Bugün Marmara’da sıcak hava ve poyrazla Karadeniz’den nem taşınımı varken, yukarı seviyelerden alçak merkez ve serin hava yaklaşıyor. Yüksek nem ve düşey sıcaklık profili, Marmara genelinde gök gürültülü fırtınalar için uygun koşullar oluşturuyor. Hangi saatte tam olarak nerede yağış düşeceği şimdiden tahmin edilemez ama İstanbul da koşulların uygun olduğu bölge içerisinde yer alıyor” diye konuştu.

‘Uyarılar takip edilmeli’

Kahraman, “Eldeki verilere göre bölgede sıradan gök gürültülü fırtınaların dışında, süper hücreli fırtına oluşumu da ihtimal dahilinde. Bunlar yine dar alanlarda ceviz büyüklüğünde dolu üretebilir, sağanak yerel sellere neden olabilir. Mutlaka olacak demiyorum, bunu kimse söyleyemez ama çevre koşulları bu tip hadiselerin görüldüğü durumlara uygunluk gösteriyor” dedi. İstanbul’da geçen yıl 27 Temmuz’da meydana gelen ve 20-25 dakika süren şiddetli dolu nedeniyle megakentte binlerce araçta ciddi hasarlar oluşmuştu.

Haberin Devamı