Gazete Vatan Logo

Kablosuz farelerle ilgili önemli uyarı!

Yeni bir araştırmaya göre kablosuz fare ve klavyeniz, hacker’lar için giriş kapısı olabilir.

Kablosuz farelerle ilgili önemli uyarı!

Yeni bir araştırma, kablosuz fare ve klavye kullananları güvenlik konusunda endişelendirecek gibi görünüyor. Bir güvenlik yazılımı firmasına göre kablousuz klavye ve fareler, uzaktan hack’lenebiliyor bilgisayarlara kötü amaçlı yazılım yüklemekte kullanılabiliyor.

Güvenlik firması Bastille’de çalışan araştırmacı Mark Newlin, sorunu “MouseJack” adıyla tanımlıyor. Bu sorun, USB üzerinden bilgisayara bağlanan kablosuz cihazları ilgilendiriyor. Bağlantı şifresiz olduğundan hacker’ın araya girerek bilgisayara komut göndermesi mümkün olabiliyor. Yapılan testler, saldırganın 30 metreye kadar mesafeden saldırı düzenleyebildiğini gösterdi. Kablosuz fare ve klavyelerin menzilleri kısıtlı olduğundan, hacker’ın bilgisayarı görebilen bir yerde olması gerekiyor.

Görüş alanı ve 30 metrelik menzil dışında hacker için aşılması gereken bir engel daha var. Saldırının fark edilmemesi için hedefteki bilgisayarın başında kimsenin olmaması gerekiyor. Aksi halde kurban seçilen kişi, fare imlecinin kendiliğinden kımıldadığını ve verilen komutları görüp, hacker’ı suçüstü yakalayabilir.

Logitech bu açığı gidermeye yönelik bir güncelleme yayınlarken diğer firmaların da güncellemelerini hazırladıkları bilgisi veriliyor.

Haberin Devamı