Gazete Vatan Logo

Kabil’in kalbine saldırı: 90 ölü

DEAŞ’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’de, elçiliklerin bulunduğu bölgede bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 90 kişi öldü, 350’yi aşkın kişi de yaralandı. Türk büyükelçiliği de hasar gören binalar arasında

Kabil’in kalbine saldırı: 90 ölü

Afganistan’ın başkenti Kabil, dün son dönemin en kanlı saldırılarından birisine sahne oldu. Aralarında Türk elçiliğinin de bulunduğu büyükelçiliklerin bulunduğu bölgede bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 90’a yakın kişi hayatını kaybetti, 350’nin üzerinden kişi de yaralandı. Yaralılar arasında çok sayıda kadın ve çocuk olduğu kaydedildi. Afganistan İçişleri Bakanlığı, sabah trafiğinin olduğu saatlerde meydana gelen saldırıda 50’den fazla aracın zarar gördüğünü açıkladı.

Almanya Büyükelçiliği’ne 300 metre mesafede, park edilmiş bir su tankerine yerleştirildiği tahmin edilen bomba yerel saatle sabah 08:30’da patladı. Almanya temsilciliğinin yanı sıra Fransa Büyükelçiliği binasının da saldırıda zarar gördüğü aktarıldı. Saldırıyı kınayan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, elçilik binasının önünde görev yapan Afgan korumanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırıyla ilgili Ankara’da bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, elçilik binasının zarar gördüğünü belirtti. Çavuşoğlu, büyükelçilik personelinden yaralanan olmadığını ifade etti. Büyükelçiliğin hasar gören kısımlarındaki inşaat bitene kadar personelin bir kısmına moral izni verileceğini belirten Çavuşoğlu, “Büyükelçimiz Türkiye’deydi. Hemen geriye dönüyor. Zaten Bakan Yardımcımız ve Genel Müdürümüz o bölgeye gideceklerdi, bakanlığımızdan bir heyeti göndererek yerinde incelemeler yapacağız. Saldırı teröre karşı mücadelemizi hep birlikte kararlı bir şekilde sürdürmemizin önemini herkese bir kez daha hatırlatmıştır” dedi.

Haberin Devamı

DEAŞ üstlendi

Terör örgütü Taliban, saldırının ardından yaptığı açıklamada eylemi militanlarının gerçekleştirmediğini duyurdu. Taliban sözcüsü, “Saldırının bize göre meşru bir hedefi yok, sadece siviller öldü” diye konuştu. Açıklamadan kısa süre sonra, daha önce de benzer eylemlere imza atan DEAŞ terör örgütü saldırıyı üstlendi.