Gazete Vatan Logo

Kabil'de büyük patlama!

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bu sabah yabancı temsilciliklerin yakınında bir canlı bomba kendini havaya uçurdu. Taliban'ın üstlendiği saldırının gerçekleştiği bölgede ABD ve Türkiye büyükelçilikleri ile NATO ana binası bulunuyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, çok sayıda araç ve küçük dükkanın yıkıldığı görülüyor.

Kabil'de büyük patlama!

Afganistan'ın başkenti Kabil'de diplomatik misyonların bulunduğu semt yakınında büyük bir patlama meydana geldi.

Başkent Kabil'deki yabancı temsilcilikler ve hükümet binalarının bulunduğu bölgede bir intihar saldırganı kendini havaya uçurdu.

Saldırının ABD Büyükelçiliği ve NATO binasının bulunduğu yol üzerindeki bir kontrol noktasında gerçekleştiğini belirten Reuters haber ajansı, bombanın patlamasıyla bölgedeki binaların sallandığını bildiriyor.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Nasrat Rahimi, saldırının hedefinin henüz netleşmediğini, ambulans ve kurtarma ekiplerinin olay yerine sevk edildiğini söyledi.Saldırının yol açtığı kayıplarla ilgili henüz bir açıklama yok ancak Reuters hastaneye taşınan çok sayıda yaralının fotoğrafını servis etti.Olay yerinden çok sayıda ambulans ayrıldı ve bölgede siren sesleri yankılandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Nasrat Rahimi, bugün saat 10.10 civarlarında Kabil şehrinin diplomatik bölgesi olarak bilinen Kabil polisinin 9uncu güvenlik bölgesinde patlama meydana geldiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Haberin Devamı

Patlama, Taliban tarafından üstlenildi

Makkourian birinci yolunda gerçekleşen patlama sonrası polis çevreyi güvenlik çemberine aldı. Türkiye Büyükelçiliğinin de patlamanın meydana geldiği bölgeye yakın olduğu bildirildi.