Gazete Vatan Logo

Kabataş transfer merkezi oluyor

İBB, Kabataş Meydanı’nda raylı sistem, deniz ve karayolu ulaşımını entegre hale getirecek Martı Projesiyle günde 1 milyon yolcunun ulaşımını sağlayacak.

Kabataş transfer merkezi oluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına başladığı Kabataş Limanı metro hatları ile deniz yolunun birleştiği ‘transfer merkezi’ oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Kabataş Ulaşım Transfer Merkezi Projesi’ne göre hem Avrupa hem de Asya yakasındaki yüz binlerce yolcu Kabataş’ı kullanabilecek. Hazırlanan projeye göre Kabataş Yolcu İskelesi, Bağcılar-Kabataş Tramvay, Şişhane-Hacıosman Metro, Kabataş - Tekstilkent metro hatlarına bağlantı kurulacak. Deniz yolu ile vapurları kullanan yolcular ile Asya Yakası’nda Kadıköy - Kartal hattından faydalanabilecek. Yapılan hesaplamalara göre Kabataş Yolcu İskelesinin 150-200 bin yolcu geçiş yapabilecek.

Park et, devam et

Kabataş Ulaşım Transfer Merkezi’ne otopark da yapılacak. yapılacak otopark ile otomobiller park edilip metro ya da vapur ile ulaşım sağlanabilecek. Bu sisteme ise ‘park et devem et’ adı verildi. Ayrıca İETT hatlarında çalışan otobüsler de Kabataş’a gelecek. Yolcu otobüsleri ile Beşiktaş, Şişli, Kağıthane ve Sarıyer Mahallelerine otobüs hatları ile hizmet sağlanacak. Proje 50 bin 800 metrekare üzerine yapılacak.

Haberin Devamı