Gazete Vatan Logo

Jülide Sarıeroğlu kimdir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı olarak atanan Jülide Sarıeroğlu'nun kim olduğu gündeme bomba gibi düştü. Mehmet Müezzinoğlu'nun yerine Ak Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu oldu. İşte Jülide Sarıeroğlu kimdir? sorusunun cevabı...

Jülide Sarıeroğlu kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım arasında yapılan sürpriz görüşmeden kabinede değişikliğe karar verildi. Bu doğrultuda Ak Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili olarak Jülide Sarıeroğlu atandı. Böylece Jülide Sarıeroğlu kabinenin en genç ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan sonra kabinenin ikinci kadın bakanı oldu.

JÜLİDE SARIEROĞLU KİMDİR?

Jülide Sarıeroğlu (d. 7 Haziran 1979), Türk siyasetçi ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ankara milletvekili. 7 Haziran 2015 tarihinden beri Ak Parti Ankara milletvekilidir.

7 Haziran 1979 Adana doğumlu olan Sarıeroğlu; ilk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlamasının ardından Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'nde MKYK üyesi olarak seçildi.[1] 2009 Türkiye yerel seçimleri'nde Çankaya Belediyesi AK Parti Belediye meclis üyesi olarak seçildi. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise giren Sarıeroğlu, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir.

Haberin Devamı