Gazete Vatan Logo

Jones Lang LaSalle İlk Yarıda Başarıyı Yakaladı

Jones Lang LaSalle Türkiye Ofis ve Lojistik Departmanı 2012 yılının ilk yarısında toplam 76.300 m²’lik ofis işlemi gerçekleştirdi

Jones Lang LaSalle Türkiye Ofis ve Lojistik Departmanı 2012 yılının ilk yarısında toplam 76.300 m²’lik ofis işlemi gerçekleştirdi

70 ülkede 200’den fazla kurumsal ofisiyle ticari gayrimenkul üzerine finansal ve profesyonel hizmetler veren ve yatırım yönetimi alanında danışmanlık hizmeti sunan Jones Lang LaSalle, Türkiye ve komşu ülkelerde gerçekleştirdiği ofis işlemleriyle 2012’nin ilk yarısını başarılı bir şekilde tamamladı.

2012 yılının ilk altı ayında toplam 76.300 m²’lik ofis işlemini tamamlayan Jones Lang LaSalle Türkiye Ofis ve Lojistik Departmanı, bu işlemlerin 32.700 m²’sini mal sahibi temsilciliği, 43.600 m²’sini ise kiracı temsilciği tarafında gerçekleştirildi.

Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, “İstanbul’un kazanmakta olduğu hareket doğrultusunda ticari gayrimenkul sahasında, insanların daha ergonomik ortamlarda çalışması önem kazanmıştır. Evimizden daha çok işimizde vakit geçirdiğimiz için işteki çalışma koşullarının apartman dairelerinde sıkışmış birimlerde değil, ofis amaçlı konumlanmış binalarda olması gereksinimi giderek artıyor. Biz de Jones Lang LaSalle olarak gelişen ihtiyaçlara doğru çözümleri üretmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla 2012’nin ilk yarısında yaptığımız 76.300 m²’lik ofis işlemi, bizim için oldukça önemlidir” açıklamasında bulundu.

Jones Lang LaSalle Türkiye Ofis ve Lojistik Departmanı’nın aralarında Shell, DenizBank, Yıldız Holding, Multi Development, Vodafone, IBM, Siemens, Netaş gibi sektörlerinde önemli yere sahip Türk ve uluslararası şirketler ile gerçekleştirdiği ofis işlemlerinden bazı örnekler;

- 30.000 m² kiralanabilir alana sahip Garden Office projesi, Jones Lang LaSalle Ofis ve Lojistik departmanı tarafından gerçekleştirilen yaklaşık olarak 23.000 m² kiralama ile beraber %75 doluluğa ulaştı. Kiralama yapılan şirketler arasında DenizBank, Çelik Hukuk Bürosu, Rockwool ve Estelife gibi önemli şirketler yer alıyor.

- Çok uluslu bir şirket adına Azerbaycan Bakü’de, toplam 23.000 m² büyüklüğünde bölge müdürlüğü kiralanmasını yapıldı.

- Dünya’nın ve Akdeniz’in en büyük Ro-Ro operatörlerinden uluslararası nakliye şirketi U.N. Ro-Ro, yeni ofisini Jones Lang LaSalle Ofis ve Lojistik Departmanı aracılığıyla Dumankaya Vizyon Bulvar’a taşıdı. U.N Ro-Ro, Kartal Dumankaya Vizyon Projesi’nde 1.030 m² ofis kiraladı.

- Ümraniye Alemdağ Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 94.500 m² arsa üzerinde konumlanan Netaş Üretim ve AR-GE merkezinin Mart 2012’de Jones Lang LaSalle tarafından satışını takiben, Netaş, ARGE ve test merkezini de içeren yeni ofis binası için Jones Lang LaSalle Türkiye Ofis ve Lojistik Departmanı aracılığıyla, Esas Gayrimenkul’ün Türkiye’deki ilk projesi olan İstanbul Kurtköy’deki Esas Aeropark bünyesinde 15.744 m² alan kiralaması gerçekleştirdi.

- Sigorta sektöründe öncü çok uluslu bir şirketin Türkiye genel müdürlüğü için 2.280 m²’lik A sınıf ofis alanı kiralaması yaptı.

- Tekfen Emlak Geliştirme tarafından inşa edilen Kağıthane OfisPark’ın 32 bin 700 metrekare A sınıfı ofis ve perakende alanlarının satış ve kiralaması Jones Lang Lasalle tarafından yapılıyor.

- İstanbul’un Anadolu yakasının önde gelen merkezi iş alanı olan Nakkaştepe’deki eskiden Shell Türkiye ve Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.’nin eski genel merkezleri olan Altunizade–İstanbul’daki, 16.000 m² geniş bahçe içerisinde 10.854 metrekare kapalı alana sahip, altı bloktan oluşan bina Jones Lang LaSalle Ofis ve Lojistik Departmanı aracılığı ile uzun dönemli olarak Yıldız Holding A.Ş.’ye kiralandı.

Haberin Devamı