Gazete Vatan Logo

Joker çetesinde doçent de var

SINAVLARA sahte kimliklerle joker adaylar soktukları iddia edilen, aralarında doçent ve öğretmenlerin de bulunduğu 40 çete üyesi, sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerin bugün Adliye’ye sevk edilecekleri belirtildi.

Adana’da ortaya çıkartılan ve 10 ilde 40 kişinin gözaltına alındığı ‘joker çetesinde’ bir doçent ile Çukurova Üniversitesi personelinin de bulunduğu belirlendi.

Adana’da da jandarmaya yapılan bir ihbar üzerine Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Açık Öğretim Lisesi Sınavlarında (AÖL) adayların yerine başkalarını sınava sokan bir çete tespit edildi. Bunun üzerine düzenlenen ‘Nokta 04’ adlı operasyonda, 10 ilde 45 adrese baskın düzenlendi. Z.K. adlı kişinin önderliğinde C.K., A.Ç. ve M.K.’dan oluşan suç örgütü ile bağlantılı oludğu belirlenen 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında ‘joker’ olarak başkalarının yerine sınava giren bir doçentin, öğretmenlerin ve 12 kamu görevlisinin olduğu öne sürüldü. Kamu görevlilerinden üçünün ise Çukurova Üniversitesi Rektörlük personeli B.C., öğrenci işlerinde memur olarak çalışan eşi N.C. ve yine rektörlük personeli İ.K.’nın olduğu iddia edildi. Şüphelilerle birlikte çok sayıda sahte kimlik, bilgisayar, CD ve hard diske el konuldu.

VATAN’a soruşturma ile ilgili bilgi veren Adana Başsavcısı Sabri Beytorun, soruşturmanın KPSS soruşturmasından farklı olduğunu ve kopya çekildiği belirtilen sınavların sorularında sızma olmadığını söyledi: “Soruşturmanın konusu, kişilerin sahte kimliklerle başka adayların yerine sınava girmesi. Soruların çalınması veya kopya çekilmesi gibi bir durum yok. Bir şebeke var ve şebekede yer alan donanımlı şahıslar, adayın kimlik bilgileri ile kendi fotoğraflarıyla bir kimlik oluşturup para karşılığı sınava giriyorlar. Soruların çalınması, verilmesi ve gönderilmesi şeklinde bir soruşturma yok.”

Haberin Devamı