Gazete Vatan Logo

Japonya'da 7.3 büyüklüğünde deprem

Japonya'nın Iwaki şehrinde meydana gelen depremin ardından Fukuşima kentinde tsunami uyarısı yapıldı. Nükleer santrallerdeki faaliyetlerin durdurulduğu açıklandı

Japonya'da 7.3 büyüklüğünde deprem

Japonya'nın Iwaki kentinde meydana gelen 7.3 şiddetindeki deprem sonrasında tsunami uyarısı yapıldı.

Salı sabahı sahil kesimlerinde yaşanan depremin ardından, yetkililer halkın yüksek yerlere kaçması önerisinde bulundu.

Japonya Meteoroloji Ajansı'nın verdiği bilgilere göre, saat 06.00'da gerçekleşen depremin 10 kilometre derinlikte olduğu belirtildi.

ABD Jeolojik Araştırma merkezinden yapılan açıklamada, deprem yerel zaman diliminine göre salı sabahı Iwaki bölgesinin yaklaşık 67 km kuzeydoğusunda Japonya kıyılarında gerçekleşti.

2011'DE 19 BİN KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Japonya'da aynı bölgede 11 Mart 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamide 19 bin kişi yaşamını yitirmiş, felaket Fukuşima santralinde radyoaktif sızıntıya yol açmıştı.

TSUNAMİ, JAPONYA'NIN DOĞU KIYILARINA ULAŞTI
Japonya yerel saatiyle bu sabah 6 sıralarında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremin ardından ilk tsunami dalgaları Japonya'nın doğu kıyılarına ulaştı.
Japonya Meteroloji Ajansı, Fukuşima Daini Nükleer Santrali'nin hemen yakınındaki kıyılara ulaşan tsunaminin 1 metre, Fukuşima Vilayeti Onahama limanında 60 santimetre, Soma limanında 90 santimetre yüksekliğinde tespit edildiğini duyurdu.
ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR
Amerikan Jeoloji Kurumu 7,3 şiddetindeki depremin ardından 5,4 ve 4,8 şiddetinde iki artçı depremin daha meydana geldiğini açıkladı.
Tokyo Elektrik Enerji Şirketi, Fukishima 2 nükleer santralindeki soğutma sisteminin devre dışı kaldığını ancak reaktör çekirdeği etrafındaki suyun yeteri kadar soğuk olduğunu ve bu nedenle şu an için bir tehlike arz etmediğini duyurdu.
"KIYI BÖLGELERİNİ BOŞALTIN" ÇAĞRISI
Japonya'nın kuzeydoğusunda 7,3 şiddetinde deprem meydana geldi.
Japon Meteroloji Ajansı, 7,3 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olarak bildirilen Fukuşima'nun kıyı bölgeleri için tsunami alarmı verirken, Japon NHK televizyonu tsunami yüksekliğinin 3 metre dolayında tahmin edildiğini duyurdu.
Japonya saati ile 05.59'da meydana gelen 7,3 şiddetindeki deprem, Namie'nin güneydoğusundaki Fukuşimo bölgesinde denizin 10 kilometre altında gerçekleşti.
NÜKLEER SANTRAL'İN YAKININDA
Japon Meteroloji Ajansı, Fukuşima'nın kıyı bölgelerinin boşaltılması çağrısında bulundu.
Depremin açıklanan merkezinin 2011 yılında meydana gelen depremde hasar gören nükleer santralden çok uzak olmadığı belirtiliyor. Uzmanlar son meydana gelen depremin merkez üssünün karadan uzakta, açık denizde olması nedeniyle depremde ağır hasar ve can kaybı endişesinin fazla olmadığını belirtti.

Haberin Devamı