Gazete Vatan Logo

Japon turistlere saldırı!

Nevşehir'in Göreme beldesinde bıçaklı saldırıya uğrayan 2 Japon kadın turistten biri öldü, diğeri yaralandı

Zemi Vadisi'nde yürüyüş yapan Mai Kurkiharac ile Hoshie Teramatsu kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğradı.

Kurkiharac aldığı bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan Teramatsu bölgede yürüyüş yapan diğer turistler tarafından bulundu.

Turistlerin yetkilileri bilgilendirmesinin ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri, Teramatsu'yu olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, iki Japon turistin uğradığı saldırı ile ilgili, "Jandarma tarafından faillerin yakalanması ile ilgili gerekli çalışma devam ediyor. En kısa zamanda failleri yakalayacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Vali Ceylan, Nevşehir'in Göreme beldesinde bıçaklı saldırı sonucu bir kadın Japon turistin öldüğü diğerinin yaralandığı olayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün saat 13.45 sıralarında jandarmaya, Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde 2 Japon turistin saldırıya uğradığı ihbarının geldiğini söyledi. Olay yerine varıldığında Mai Kurkiharac isimli Japon turistin öldüğü, Hoshie Teramatsu adlı Japon turistin ise yaralandığının tespit edildiğini ifade eden Ceylan, "Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından gerekli soruşturma başlatılmış olup, yine jandarma tarafından faillerin yakalanması ile ilgili gerekli çalışma devam ediyor. En kısa zamanda failleri yakalayacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Maalesef bölgemiz açısından üzücü olan bu olay bizleri de çok üzdü. Failleri yakalayarak bunu yapanların cezasını çekmesini sağlayacağız."

CENAZE ANKARA ADLİ TIP KURUMU’NA GÖNDERİLDİ

Nevşehir’in Göreme Beldesi’nde uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybedenJapon turist Maı Kurıharac’ın cenazesi Nevşehir İ. Atasagun Devlet Hastanesi’nde ambulansla Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bu arada olaydan yaralı olarak kurtulan Hoshıe Teramatsu ameliyattan çıkarak odaya alındı. Jandarma ve polis Zemi Vadisi’nde gün boyu dolaştığı ileri sürülen Şahin veya Doğan marka bir otomobilin içindeki şüpheli kişilerle ilgili arama çalışmaları başlatıldı. Bu arada saldırıya uğrayan iki Japon kadının Göreme’de kaldıkları butik oteldeki kayıt defteri ve kamera görüntüleri jandarma tarafından alındı. Saldırıya uğrayan iki kadının da 22 yaşında oldukları belirtildi.

Haberin Devamı