Gazete Vatan Logo

Japon Miniso Türkiye’de her ay 1 mağaza açacak

40’a yakın ülkede 3 binden fazla mağazası olan Japon Miniso, Türkiye pazarına girdi. İlk mağazasını Watergarden’da açan Miniso; Kanyon, Meydan Ümraniye, Maltepe Park ve Viaport’taki mağazaları ilk çeyrekte devreye alacak. Hedef her ay en az 1 mağaza açmak.

Japon Miniso Türkiye’de her ay 1 mağaza açacak

Gıdadan kozmetiğe, teknolojiden tekstil ürünlerine kadar bir çok kategoride yaklaşık 10 binden fazla ürünüyle tüketiciye ulaşan Japon Miniso, Türkiye’ye geldi. ABD, Kanada, Rusya, Singapur, Dubai, Kore, Malezya, Hong Kong gibi 40’a yakın ülke ve bölgede faaliyet gösteren şirket, ilk mağazasını Aralık 2016’da İstanbul Ataşehir’deki Watergarden’da açtı.

Medical Park ve Liv Hastaneler Grubu’nun ortağı Adem Elbaşı’nın Türkiye’ye getirdiği Miniso’nun hedefi her ay bir mağaza açmak olarak belirlenirken Watergarden’ın ardından ilk etapda Kanyon, Meydan Ümraniye, Maltepe Park ve viaport’taki mağazalar yılın ilk çeyreğinde devreye girecek.

3 kat fazla satış yaptı

Miniso Türkiye’nin hedeflerini ve bu yıla ilişkin planlarını Satış ve Operasyon Direktörü Tayfur Çolakoğlu ile konuştuk. Kuzey Afrika, Doğu Avrupa ve Arap ülkelerinin bir bölümünün haklarını da alarak Türkiye’ye getirdikleri Miniso’nun Aralık ayında ilk mağazasını açtığını ifade eden Çolakoğlu, beklentilerinin 3 kat üzerinde satış yaptıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Tayfur Çolakoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Miniso, çok farklı bir marka. Ürün kalitesi ve fiyat politikası en büyük farkı... Mağazalarda satılan ürünlerin hepsi kendi markası. Butik bir tarzı var. Hedefimiz her markanın olduğu Türkiye’de perakendeye yeni bir soluk getirmek. Bu çerçevede her ay en az 1 mağaza açma hedefimiz var. Ocak sonu, Şubat başı gibi 3 mağazaya ulaşacağız. Mart ayında Ümraniye Meydan mağazasını açacağız. Yılı en az 12 mağazayla kapatacağız.”

Büyük illere gidecek

TAYFUR Çolakoğlu, Türkiye’de büyümelerine İstanbul’un ardından diğer büyük şehirlerle devam edeceklerini anlattı. şöyle devam etti: “Kuzey Afrika’da bazı bölgeler; Rusya, Azerbaycan ve Polonya hariç Doğu Avrupa ile Dubai ve Abu Dhabi hariç Arap ülkelerinin hakları da bizde. Türkiye’de İstanbul’dan sonra ilk etapta diğer Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Mersin, Eskişehir gibi büyük şehirlere gideceğiz. Sonrasında Gaziantep, Şanlıurfa gibi potansiyelin olduğu her ilde olma planımız var.”

Haberin Devamı

2020 yılı hedefi 6 bin mağaza 9 milyar $ ciro

MINISO, 2013 yılında şirketin baş tasarımcısı da olan Miyake Junya ve Çinli genç girişimci Ye Guo Fu tarafından Tokyo’da kuruldu. “Doğal, kaliteli yaşam ve uygun fiyat” politikasını benimseyen Miniso, 2016’da dünya genelinde 3 binin üzerinde mağazaya ulaştı. Şirket ortalama olarak aylık 80 ila 100 mağaza açıyor. 2020 yılına kadar hedef dünyanın dört bir yanında 6 bin mağaza açmak ve 9 milyar dolarlık ciroya ulaşmak.