Gazete Vatan Logo

Japon devden yatırım sinyali!

Japon devden yatırım sinyali!

Türkiye’yi uzun süredir radarına alan Nissan, yatırım için ilk önemli hamlesini gerçekleştirdi. Japon otomotiv devi, Türkiye’deki faaliyetlerini doğrudan kendisi yürütme kararı aldı. Nissan, 1993’ten bu yana Türkiye temsilcisi olan Sumitomo Corporation’daki yüzde 99’luk hisseyi satın alacak. Nissan Otomotiv’in hissedarı olan Sumitomo, tüm hisselerin Nissan Motor’a devri konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşma, Rekabet Kurulu’nun onayının alınmasından sonra Ekim’den itibaren geçerli olacak. Japon şirket, Nissan bayileri ile yapılan sözleşmelerin geçerli olduğunu ve değişmeyeceğini duyurdu. Nissan Otomotiv’in 39 bayisi ve 1.100 kişiye yakın bayi çalışanı bulunuyor.

Nissan Ortadoğu Genel Müdürü Samir Cherfan, “Hisse devri anlaşması Nissan Motor’un dünyanın en büyük 20 otomotiv pazarı arasında yer alan Türkiye’de büyüme stratejine ilişkin çok önemli bir kilometre taşı. Bugün Nissan Motor’un Türkiye’deki işleri açısından yeni bir dönemin başlangıcı. Yaptığımız bu yatırım, pazardaki iddialı büyüme kararlılığımızın göstergesi” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Oyak Grubu davet etti, ‘Arazi hazır’ dedi

Renault-Nissan İttifakı’nın CEO’su Carlos Ghosn, Türkiye’de Nissan’ın büyümesi için üretim yapmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Türkiye’de Nissan yatırımı istiyorum” açıklamasını yapmıştı. Ghosn’un bu sürpriz çıkışının ardından Türkiye’de Oyak Grubu çalışmalara başlamıştı.

Oyak Otomotiv ve Çimento Grubu Başkanı Celal Çağlar; “Arsa ve liman hazır, gelin ortaklaşa Nissan fabrikası da kuralım” davetinde bulunmuştu. Çağlar, 2-3 yıl içinde Nissan yatırımı için ciddi bir şans olabileceğini söylemişti.