Gazete Vatan Logo

Japon’a Türk malı doping

Honda Türkiye’nin ürettiği Civic’e yurt dışından talep artınca, ikinci vardiyanın tarihi öne çekildi. Şirket 8 yıl aradan sonra Nisan’da çift vardiya çalışmaya başlayacak. Honda bu yıl 33 bin Civic üretip ihracatını 3’e katlayacak.

Japon’a Türk malı doping

Honda Türkiye’nin 123 milyon TL’lik yatırımla Şekerpınar fabrikasında hayata geçirdiği yeni Civic Sedan, şirkete ‘bereketli’ geldi. Kuzey Afrika’dan Ortadoğu’ya 30’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Honda Türkiye, 10’uncu jenerasyon Civic’le hedeflerini büyüttü.

Şirket iç pazar ve sürpriz ülkelerden gelen talebi karşılamak için ikinci vardiyayı öne çekme kararı aldı. Honda Türkiye, ikinci vardiyaya planlanandan 5 ay önce geçecek. Şekerpınarlı üretici 8 yıl sonra gelen 2’nci vardiyayla birlikte üretimini yüzde 83, ihracatını da 3 kat artıracak. 800 olan çalışan sayısı 1.360’ya yükselecek.

Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki, yeni Civic Sedan’la ihracatta belirgin artış görüldüğünü belirterek, “İlk ihracatlarımızı Körfez ülkeleri ne yaptık. Otomobilin Paris Motor Show’da gördüğü ilgi sonrası Batı Avrupa’dan da talepler artıyor.

Özellikle Almanya adetleri artırmak üzere bayilerden oluşan özel bir ekip ile fabrikamızı ziyaret etti. Bugüne kadar konfirme edilen 1.000 adet Civic Sedan ihracatının 3 bine çıkması için anlaştık” dedi.

Haberin Devamı

50 binlik kapasite dolar

Yamasaki, şöyle devam etti: “Önceki planlamamızda artacak iç pazar ve ihracat adetlerini göz önünde bulundurarak fabrikamızda Eylül 2017’de ikinci vardiyaya geçmeyi planlıyorduk. Ancak ihracat ile ilgili bu gelişmelerin ışığında planlarımızı revize ederek ikinci vardiyaya Nisan 2017’de geçmeye karar verdik. Böylece Şekerpınar fabrikamızın bir vardiyası iç pazar ve diğer vardiyası sadece ihracat için çalışmaya başlayacak.”

Japonya mali yılına göre 2016’yı 18 bin adetlik üretimle kapattıklarının altını çizen Honda TürkiyeĞanal Müdürü, 3 bin 500 Civic Sedan’ı da ihraç ettiklerini söyledi. Yamasaki, 2017’de 33 bin adetlik üretim ve 12 bin adetlik ihracat hedeflediklerini sözlerine ekledi. Yamasaki, “En büyük isteğimiz fabrikanın 50 binlik kapasitesini tam olarak kullanabilmek. 2018’de bu hedefimize ulaşacağız” diye konuştu.

Almanya’yı geçip ikinci sıraya çıktı

Civic Sedan’ın Türkiye’de de büyük ilgi ile karşılandığını kaydeden Hideto Yamasaki, satış adetlerinin hedefleriyle paralel gittiğini söyledi. Yamasaki, büyüyen satışlarla Türkiye’nin İngiltere’den sonra Avrupa’da en çok Honda satan ikinci ülke konumuna geldiğini kaydetti ve ekledi: “2008’den sonra ilk kez 20 bin adetlik satışı geçtik. İkinciliği Almanya’dan almış durumdayız. Amacımız tabii ki birinci olup global raporlarımızda Türkiye adını listenin başına yazdırmak.”

Haberin Devamı

NSX’i kaptık

HIDETO Yamasaki, 2017’de tüketicilere müjdelerinin olacağını belirterek, piyasaya sunacakları yeni modelleri şöye sıraladı: “Şubat’ta 182 beygirlik 1.5T motora sahip Civic Sedan RS, Mart’ta Civic Hatchback piyasada olacak. ABD’de satışa çıkan ve Nisan’da Avrupa’da yollara çıkacak NSX, eş zamanlı olarak Türkiye’ye gelecek. Honda Türkiye, Avrupa’da NSX’i satacak olan Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya’yla birlikte 5 ülkeden biri. Son çeyrekte de yeni TYPE-R ithal edilecek.”

LPG’li

Honda, 10’uncu jenerasyon Civic Sedan’ı benzinli, dizel ve LPG’li motor seçenekleriyle üretiyor.

Haberin Devamı