Gazete Vatan Logo

Jandarmanın üniformaları değişiyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı İç Güvenlik Reformu Paketi'nin İçişleri Bakanlığı'nın Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarını da bünyesine katacak şekilde yeniden yapılandırılmasının nasıl olabileceğine dair Ankara'da hem asker hem de sivil kanadın düşünce bazında bazı çalışmalar yaptığı öğrenildi.

YAŞ'A SİVİL KATILIM ÜÇ KİŞİYE YÜKSELEBİLİR

Bu çalışmalardan en ilginci, TSK'da terfi, atama ve emeklilik işlemlerinin görüşüldüğü ve Ağustos başında yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısına İçişleri Bakanı'nın da katılabileceğinin belirtilmesi oldu. Başbakan'ın başkanlık ettiği YAŞ'a sivil kanattan bakan olarak sadece Milli Savunma Bakanı katılıyor. Bu düşüncenin gerçekleşmesi halinde YAŞ'a sivillerden katılım üçe yükselmiş olacak.

SİCİL VE TERFİ İÇİN ÖNEMLİ

Jandarma yönetim personeli Kara Harp Okulu'ndan temin edilmeye devam edeceğinden, İçişler Bakanı'nın özellikle sicil belgeleri ve terfi konusunda bilgi sahibi olması için YAŞ'a katılmasının doğru bir yaklaşım olacağı düşünülüyor. İçişleri Bakanı'nın Jandarma'da yapacağı görevlendirmeyi de, YAŞ'da şekillenen düşünceler doğrultusunda yapmasının daha doğru bir tutum olacağı da bildirildi. İçişleri Bakanı YAŞ'ın resmi üyesi olduğundan, TSK ihtiyaçları ile yasa ve yönetmelik değişikliklerinin görüşüldüğü kış şurasına da katılabileceği ifade ediliyor.

ÜNİFORMA RENGİ MAVİ VEYA LACİVERT

Haberin Devamı

"Güvenlik Paketi" Jandarma üniformasının değiştirilmesini de içerdiği için bu yönde bazı hazırlıklar yapıldığı öğrenildi. Üniformanın haki renkten birçok Ab ülkesinde olduğu gibi Mavi veya lacivert renkten birsi olabileceği belirtiliyor.

( Hürriyet/Uğur Ergan)