Gazete Vatan Logo

Jandarmanın en özel timiydi!

Dadaşlar’ yardıma gidiyordu

Düşen helikopter, Siirt JÖH (Jandarma Özel Harekat) Taburu 2. bölük, 2. tim personelini, namı-ı diğer “Dadaşlar”ı taşıyordu. Helikopterin, bölgede dün başlatılan bölgesel operasyonel faaliyet kapsamında Pervari İlçesi’nin Köprüçay Köyü kırsalına gitmek üzere Siirt 3. Komando Tugayı’ndan havalandığı öğrenildi. Şehitler arasında bulunan, Üsteğmen Ersan Yenice bölük komutanıydı.

PKK’nın kâbusu

TSK’nın en seçkin birlikleri arasında yer alan Siirt’te konuşlu bu Jandarma Özel Harekat Birliği’ne (JÖH) “Dadaşlar Timi” de deniliyor. Şimdiye kadar terörle mücadelede birçok başarıya imza atan TİM, çok sayıda şehit verdi. Dün sabah da operasyon için hareket eden tim 14 askerden oluşuyordu. Ancak timdeki iki asker “istirahat” izni aldığı için operasyona başka bir timden iki komando edildi. Ancak kazada “Dadaşlar Timi” ve helikopter personeli şehit oldu. JÖH timleri, nokta operasyon yapmak üzere eğitim alıyor. Kendi içlerindeki mevcut personeli subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlardan oluşan timler B Timi olarak adlandırılıyor ve tümü rütbeli personelden oluşuyor. Personel tim içerisinde bulunan görevlerine uygun olarak, komando, yakın koruma, silah sistem, istihbarat, bomba imha, makinalı tüfek, bomba atar kursları alıyor. Timlere katılmak için Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde rütbeli personel olma zorunluluğu bulunuyor. JÖH timleri özellikle terörle mücadelede Jandarma’nın bel kemiği olarak değer-lendiriliyor.



İŞTE ŞEHİTLERİMİZ

Siirt'in Pervari ilçesi Doğanca köyü Hasantepe mevkiinde sis nedeniyle bu sabah saat 07 15’te düşen askeri helikopterde şehit olan askerlerin isimleri belirlendi.

Pervari ilçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Doğanca köyü Hasantepe mevkiinde sis nedeniyle düştüğü açıklanan helikopterde bulunan 3 subay, 4 astsubay, 1 uzman çavuş ve 9 uzman erbaş olmak üzere 17 askerin isimleri ve rutbeleri şöyle.

Yüzbaşı Anıl Barış Çetin- (pilot) ,

Üsteğmen Yakup Çınar (pilot),

Teknik üsçavuş Vedat Avcı,

Piyade uzman çavuş Mesut Şeker,

Jandarma Üsteğmen Ertan Yenici,

Jandarma kıdemli üsçavuş Erkan Yalçın,

Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici,

Jandarma uzman onbaşı Yusuf Tüfekçi,

Jandarma uzman onbaşı Onur Karasungur,

Jandarma uzman çavuş Ömer Büyükköse,

Jandarma uzman onbaşı Dinçer Ersoy,

Jandarma uzman çavuş Eren Kızılgedik,

Jandarma uzman çavuş İbrahim Çelik,

Jandarma uzman çavuş Murat Yıldızhan,

Jandarma uzman çavuş Kürşat Güneş,

Jandarma uzman çavuş Erdal Tekin,

Jandarma uzman çavuş Serkan Perişan.

Haberin Devamı