Gazete Vatan Logo

Jandarma sözleşmeli astsubay alımı 2020 | Jandarma astsubay sınavı ne zaman? 2020 Jandarma astsubay alımı maaşı ne kadar?

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli astsubay alımı başvuruları sürüyor. 4 Şubat'ta başlayan jandarma astsubay alımı başvuruları 21 Şubat'a kadar devam edecek. Jandarma Genel Komutanlığında ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında sözleşmeli muvazzaf astsubay personel alımına için kimler başvuru yapabilir? Jandarma astsubay alımı 2020 süreci hakkında merak edilenler…

Jandarma sözleşmeli astsubay alımı 2020 | Jandarma astsubay sınavı ne zaman? 2020 Jandarma astsubay alımı maaşı ne kadar?

KPSS ve KPSS şartsız 3550 kadın erkek Jandarma astsubay alımı yapacağını duyuran JSGA Başkanlığı, 2020 Yılı Jandarma Genel Komutanlığına ve Sahil Güvenlik Komutanlığına muvazzaf/sözleşmeli astsubay alınacak. 3 bin 500 astsubay alacak olan Jandarma Genel Komutanlığı başvuruların https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresinden yapılacağını duyurdu. Jandarma astsubay alımı başvuruları 21 Şubat saat 16.00’ya kadar sürecek. JSGA astsubay alımı başvuru şartları neler? Jandarma astsubay alımı 2020 başvurusu nasıl yapılır?

JANDARMA ASTSUBAY ALIMI BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

JANDARMA ASTSUBAY ALIMI ŞARTLARI NELER?

Jandarma Genel Komutanlığı Astsubay alımında KPSS 2018-2019 puanları yer ayrılırken, başvuru yapacak adayların en az önlisans mezunu olması gerekiyor.

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

-Temini yapılacak 1’inci maddedeki tabloda belirtilen öğrenim programlarından mezun olmak veya geçici kayıt tarihine (04 Ağustos 2020) kadar mezun olabilecek durumda olmak,

-Öğrenimlerini yurtdışında bitirenlerin diplomalarının yurtiçinde geçerli olduğunu belirten Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK) onaylanmış denklik belgeleri bulunmak ve bunu sisteme yüklemek,

Haberin Devamı

-Temini yapılacak branşlar için kaynak gösterilen bölümlere denk bölümlerden mezun olanlar için YÖK tarafından verilen denklik/eşdeğerlilik belgesini almış olmak ve bunu sisteme yüklemek,

-Lisans mezunları veya geçici kayıt tarihine (04 Ağustos 2020) kadar mezun olabilecek durumdaki adaylar için 2018-2019 yılında yapılan KPSS’den Genel Kültür ve Genel Yetenek (P3) puan türünden en az 60 puan almış olmak.

JANDARMA ASTSUBAY ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Profil bilgilerim kısmındaki bilgi ve belge girişleri tamamlandıktan sonra ‘‘Başvurularım’’ kısmından ‘‘Başvuru Sürecindekiler’’ kısmı seçilerek ‘‘Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Temini 2020’’ sınavına ‘‘Başvuru Yap’’ butonuna basılarak başvuru süreci başlatılacaktır.

‘‘Başvuru Yap’’ butonuna basıldıktan sonra başvuru şartları bilgilendirme ekranı çıkacak ve adaylar tarafından bu ekranda çıkan bilgilerin tamamı okunduktan sonra sol alt köşede yer alan ‘‘Okudum ve Onaylıyorum’’ kutucuğu işaretlenerek ‘‘Devam Et’’ butonuna basılarak branş seçimi kısmına geçilecektir.

Haberin Devamı

‘‘Okudum ve Onaylıyorum’’ kutucuğunun işaretlenmesi ile adaylar tarafından bu ekranda yazılı olan tüm sınav şartlarını taşıdıklarını kabul ve beyan ettikleri kabul edilecektir.

‘‘Devam Et’’ butonuna basıldıktan sonra branş seçimi ekranı gelecek ve adaylar tarafından durumlarına uygun en fazla iki tercih seçilerek ‘‘Başvuruyu Tamamla’’ butonuna basılarak başvuru tamamlanacaktır. (Adayların en fazla iki tercih hakkı bulanmakta olup, adaylar tek tercihte yapabilirler.

İki tercih yapan adaylar için; bu iki tercihinden birisinin jandarma erkek veya jandarma kadın branşı olması zorunludur) ‘‘Başvuruyu Tamamla’’ butonuna basıldıktan sonra ekrana ‘‘Aday Bilgi Formu’’ gelecektir. Aday tarafından formdaki bilgiler kontrol edilerek PDF olarak indirilecek ve iki nüsha çıktısı alınarak imzalanacaktır. Sınav çağrısı yapılan adaylar tarafından bu form imzalı olarak iki nüsha sınavlara getirilecektir.

Haberin Devamı

Başvurunun tamamlanması ile tüm profil bilgileri başvuru bilgileri olarak sistem tarafından saklanacak ve adayların başvuruları bu bilgiler üzerinden yapılacaktır. Başvuru sonrasında yapılacak değişiklikler bu başvuru bilgisini değiştirmeyecektir. Bu sebeple profil bilgilerinin değiştirilmesi veya güncellenmesi durumunda; ‘‘Başvuru Sürecindekiler’’ kısmından mevcut başvurunun silinerek, başvurunun tekrar yapılması gerekmektedir. Başvurunun güncellenmemesi durumunda profil bilgileri değiştirilse veya güncellense dahi başvuru bilgileri değişmeyecek ve adayın başvurusu eski bilgiler üzerinden yapılacaktır.

SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylardan 50 TL sınav ücreti alınacak. Sınav ücreti yatırma duyurusu, başvuru sonuçları, sınavlara girecek adayların listesi, sınav merkezi ve sınav tarihi https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri” bölümü altında ‘‘Sonuçlarım” kısmında ilan edilecektir.

Haberin Devamı

JANDARMA ASTSUBAY 2020 MAAŞI

Astsubay çavuş rütbesiyle mesleğe yeni başlayan astsubay maaşı 2020 5 bin 500 TL civarındadır. Jandarma astsubay 2020 maaşının miktarı kıdem ve rütbe artışına bağlı olarak zaman içinde yükselecektir.