Gazete Vatan Logo

Jandarma, Orgeneral Çetin’e emanet

İçişleri Bakanlığı’nın yaz kararnamesiyle Van Jandarma Asayiş kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, orgeneral rütbesiyle Jandarma Genel Komutanı oldu.

Jandarma, Orgeneral  Çetin’e emanet

İçişleri Bakanlığı’nın, Jandarma Genel Komutanlığı, mülki idare amirleri ile emniyet müdürleri atama kararlarına ilişkin hazırladığı kararname Resmi Gazete’de yayımlandı.

YAŞ kararlarıyla Orgeneral Yaşar Güler’in Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanmasıyla boşalan Jandarma Genel Komutanlığı’na Van Asayiş Jandarma Komutanı Orgeneral Arif Çetin atandı. Çetin, atanmadan önce korgenerallik rütbesinden orgeneralliğe terfi edildi. Uzun yıllar Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinden bir orgeneralin yürüttüğü Jandarma Genel Komutanlığı pozisyonuna böylece uzun bir aradan sonra Jandarma sınıfından bir general atanmış oldu. Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, korgeneralliğe terfi ettirilerek, Çetin’den boşalan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na getirildi.

300 mülki idare amiri

Mülki idare amirleri yaz kararnamesi ile 300 mülki idare amirinin görev yerlerinde değişiklik yapıldı. Kararname kapsamında 45 kaymakam, vali yardımcılığına atandı. Emniyet müdürleri kararnamesiyle de 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile 22 il emniyet müdürünün görev yerlerinde değişiklik yapıldı. 10 il emniyet müdürü, polis başmüfettişi olarak merkeze alındı.

Haberin Devamı