Gazete Vatan Logo

Jandarma lojmanı bahçesine roket düştü!

KİLİS kent merkezine bugün Suriye'den atılan roket mermisi düştü. Ardından hemen karşılık verildi. En son gelen bilgide saat 17.30'da bir roket mermisinin daha düştüğü bildirildi.

Jandarma lojmanı bahçesine roket düştü!

Olay, saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Suriye tarafından ateşlenen roket, Emniyet Müdürlüğü yanındaki Jandarma Lojmanlarının bahçesine düştü. O sırada bahçede kimsenin bulunmaması nedeniyle şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

Güvenlik güçleri bölgeyi çembere alarak inceleme başlatırken, Suriye'den atılan roketin hangi bölgeden ateşlendiği henüz belirlenemedi.

BİR ROKET DAHA DÜŞTÜ
Saat 17.30 sıralarında Suriye tarafından ateşlenen bir roketatar mermisi Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ndeki marul tarlasına düşerek patladı. Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından güvenlik güçleri bölgede inceleme başlattı.

VALİLİK: HAFİF HASAR OLUŞTU
Kilis Valiliği de konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Suriye tarafından geldiği tahmin edilen 2 roket mermisinin hafif düzeyde hasara yol açtığını belirtti.
Valilik açıklamasında "12.03.2016 tarihinde saat 15.00 sıralarında Suriye’den geldiği tahmin edilen 2 roket mermisi Kilis şehir merkezindeki muhtelif binalara ve boş araziye düşmüştür. Olay sonrasında vatandaşlarımızda herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Patlama sonucunda civarda bulunan bazı binalarda hafif düzeyde hasar oluşmuştur" denildi.
4 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
Kilis’e daha önce defalarca atılan ve 4 kişinin ölümüne neden olan roket mermilerinin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden geldiği saptanınca, buralar topçu birlikleri tarafından ateş altına alınmıştı.
Kilis sınırında konuşlu topçu birlikleri bu sabahtan itibaren de IŞİD denetimindeki bölgelere Fırtına obüsleriyle top atışı yapıyor.

Haberin Devamı

KARŞILIK VERİLDİ

TSK'nın, Kilis sınır hattında konuşlu topçu birlikleri tarafından Azez'deki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik top atışları gerçekleştirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Kilis sınır hattında konuşlu birlikleri tarafından, Azez'deki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik top atışı başlatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kilis sınır hattında konuşlu birliklerce, Azez'de DAEŞ terör örgütü hedeflerine yönelik top atışları başlatıldı. Elbeyli ilçesi yakınlarındaki sınır hattındaki konuşlu birliklerden Azez'e bağlı Halfeti, Karamezra, Düden, İzzetiye ve Karaköprü köyleri kırsalındaki DAEŞ mevzileri ateş altına alındı.

Bu arada söz konusu köylerde ÖSO ile DAEŞ arasındaki çatışmalar nedeniyle bölgeden yükselen duman, sınır hattından görülüyor.

Duvar çalışmalarının devam ettiği sınır hattında güvenlik güçlerinin bölgedeki önlemlerini artırdığı gözlemlendi.

Haberin Devamı