Gazete Vatan Logo

Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız şehit oldu

Malazgirt jandarma komutanı Arslan Kulaksız silahlı saldırıya uğradı

Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız şehit oldu

Muş’un Malazgirt ilçesinde eşi ve kızıyla birlikte teröristler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Binbaşı Arslan Kulaksız'ın memleketi Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Kulaksız'ın yaşlı olan anne ve babasına akrabalarının isteği üzerine acı haber gece verilemedi. Ayrıca Şehit Binbaşı'nın ağabeyi Dursun Kulaksız'ın 25 yıl önce Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'ne ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Olay, saat 19.00 sıralarında Malazgirt ilçe merkezinde meydana geldi. Malazgirt İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, beraberinde eşi ile birlikte arkadaşlarını ziyaret ettikten sonra kendi kullandığı otomobili ile evine dönmek üzere hareket etti. Binbaşı Kulaksız’ın kullandığı otomobile, ilçe merkezindeki Alay caddesinden geçerken pusu kuran teröristlerce otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda Binbaşı Kulaksız ağır yaralanırken, eşi ise hafif yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken kulaksız çifti ambulanslarla Malazgirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Binbaşı Kulaksız kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.
Saldırı hakkında kısa bilgi veren Muş Valisi Vedat Büyükersoy, güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkartıldığı ilçede kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

BİNBAŞI KULAKSIZ ŞEHİT OLDU

Saldırıda Binbaşı Kulaksız ağır yaralanırken, eşi ise hafif yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken kulaksız çifti ambulanslarla Malazgirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Saldırıda ağır yaralanan Binbaşı Arslan Kulaksız, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

SALDIRGANLAR İKİ OTOMOBİLDEN ÇARPRAZ ATEŞ AÇTI
Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın şehit olduğu, eşi Sibel Kulaksız’ın kolundan hafif şekilde yaralandığı ve kızının da yara almadan kurtulduğu silahlı saldırı ile ilgili detaylar da aydınlanmaya başlandı. Binbaşı Kulaksız’ın kullandığı otomobile, takip eden 2 araçtan çapraz ateş açıldığı belirlendi. Açılan çarpraz ateş sonucu Binbaşı Kulaksız ağır şekilde, eşi Sibel ise kolundan yaralandı.
MUŞ’TAN SKORSKY İLE DOKTOR GETİRİLDİ
Kulaksız çifti ambulanslarla Malazgirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Binbaşı Arslan Kulaksız için Muş’tan iki skorsky helikopterle Malazgirt’e doktor gönderildi. Yaşanan saldırı üzerine Vali Vedat Büyükersoy da Malazgirt’e gitti. Ameliyatta bir kaç kez kalbi duran Arslan Kulaksız yapılan tüm müdahelelere karşın saat 22.30’da şehit oldu. Güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığı ilçede kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonlar sürdürülüyor.
ŞEHİT OLAN BİNBAŞI ARSLAN KULAKSIZ AYNI AİLENİN İKİNCİ ŞEHİDİ
Muş’un Malazgirt ilçesinde eşi ve kızıyla birlikte teröristler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın ağabeyi Dursun Kulaksız'ın 25 yıl önce Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'ne ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybettiği öğrenildi
Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız'ın, Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyündeki baba ocağında yas hakim. Ablası Emine Şallı'ya kardeşinin şehit edildiği haberi askeri yetkililer tarafından verildi. Kulaksız'ın babası Ömer (85) ile annesi Nevriye Kulaksız'a (80) sağlık sorunları nedeniyle acı haber verilemedi.
Köylüler tarafından şehidin babaevin bulunduğu sokağa ve caminin minarelerine dev Türk bayrağı asıldı.
Evli ve 2 çocuk babası olan Arslan Kulaksız'ın, ağabeyi Dursun Kulaksız'ın 1990 yılında Amasya'da Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'ne ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybettiğini ve ailenin ikinci şehidini verdiğini belirten halasının oğlu Hamza Acar, “Acımız büyük. Çok iyi birisiydi. En son geçen sene Kurban Bayramı’nda buradaydı. Daha sık geliyordu. Malazgirt’e gidince ziyaretlerini seyreltti. Sürekli annesine, babasına bakan birisiydi” diye konuştu.
Şehidin üvey ağabeyi Hikmet Acar’ın da sağlık sorunları nedeniyle ambulansla hastaneye kaldırılıp gözetim altında tutulduğu bildirildi.

ŞEHİT BİNBAŞININ ACI HABERİ YAŞLI ANNE-BABASINA VERİLEMEDİ

MUŞ'un Malazgirt İlçesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın memleketi Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Kulaksız'ın yaşlı olan anne ve babasına akrabalarının isteği üzerine acı haber gece verilemedi.

Muş'un Malazgirt İlçesi’nde eşi ile birlikte uğradığı terör saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın acı haberi memeleketi Amasya'nın Merzifon İlçesi Ortaova Köyü'ne ulaştı. Merzifon İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Kahraman, Merzifon Belediye Başkanı CHP’li Alp Kargı acı haberi şehidin ağabeyi emekli polis memuru Hikmet Acar’a verdi. Fenalaşan ağabeyi ambulansla Merzifon İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şehidin köyde bulunan yakınlarının isteği üzerine anne Nevriye (83) ve baba Ömer (85) Kulaksız’a oğullarının şehit haberi, çok yaşlı oldukları için gece verilmedi. Yaşlı anne ve babaya oğullarının şehit haberinin bu sabah verileceği belirtildi. Şehidin kuzeni Hamza Acar, "Acımız çok büyük. Çok iyi bir insandı. En son geçen sene Kurban Bayramı'nda Köyü'ne gelmişti. Şehidimizin 3 kardeşi var. Anne ve babası çok yaşlı olduğu için biz İlçe Jandarma Komutanımıza rica ettik şehit haberini bu sabah vereceğiz. İki kardeşinin olaydan haberi var. Şehidimizin ağabeyi Dursun Kulaksız da 1990 yılında ilçemizdeki Çeltek kömür madenindeki grizu patlamasında hayatını kaybetmişti. Şimdi de bu acı haberi aldık çok üzgünüz" dedi. Öte yandan şehidin baba evinin önüne ve köy camisine Türk Bayrakları asıldı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN’DAN KULAKSIZ’IN EŞİNE TELEFON

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muş’ta hain saldırı sonucu şehit olan Malazgirt Jandarma Garnizon Komutanı Binbaşı Arslan için, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e taziye dileklerinde bulundu. Erdoğan ayrıca saldırıda yaralanan binbaşının eşini de telefonla arayadı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Binbaşı Kulaksız’a Allah’tan rahmet, ailesine ve TSK camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş’un Malazgirt ilçesindeki terör saldırıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığından bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, saldırıda ağır yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Aslan Kulaksız’ın vefatı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e taziye dileklerini de iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehit Binbaşı Kulaksız’a Allah’tan rahmet, ailesine ve TSK camiasına başsağlığı dileğinde bulunduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saldırıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’in yanı sıra Muş Valisi Vedat Büyükersoy’dan da bilgi aldığı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehit binbaşının saldırıda yaralanan eşi Sibel Kulaksız ile de bir telefon görüşmesi yaptığı, kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

MUŞ VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, ilçe merkezinde eşi ve çocuğuyla birlikte bulunduğu otomobiline, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit olduğunu söyledi.

Vali Büyükersoy, yaptığı açıklamada, Binbaşı Kulaksız'ın Malazgirt Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirtti. Büyükersoy, "Milletimizin başı sağolsun" dedi.

Vali Büyükersoy, saldırıda araçta bulunan Binbaşı Kulaksız'ın eşinin kolundan hafif şekilde yaralandığını ayrıca yine araçta bulunan kızının ise saldırıdan yara almadan kurtulduğunu açıkladı.