Gazete Vatan Logo

Jandarma KOM Şube Müdürü tutuklandı

Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Yüzbaşı Recep Zerk, FETÖ üyeliğinden tutuklandı. Zerk, etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi

Jandarma KOM Şube Müdürü tutuklandı

FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Yüzbaşı Recep Zerk tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ankara’da gözaltına alınan Zerk, İstanbul’a getirildi ve emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’da adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadesinin ardından “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklama talebiyle İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Zerk, tutuklanarak cezaevine konuldu.

4 yıldır bağlantım yok

Recep Zerk hakimlik ifadesinde etkin pişmanlıktan yararlanmayı talep ettiğini ve bundan yararlanmak için beyanlarda bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: “HTS arama kayıtlarına bakıldığında 2014 yılı başı itibariyle sürekli bu yapı adına taciz edildim. 2014 yılında hiçbir şekilde örgüt ile bağlantım yoktur. Beni arayan örgüt üyelerinin hiçbirine cevap vermedim. 2014 yılı başı ile itibaren bu yapı ile bağlantımı kesmiştim. Örgüt ile ilgili hatırladığımı emniyet güçlerine söyledim. Evlendikten sonra bunlarla bağımı kestim. Eşimin bunlarla hiçbir alakası yoktur.”

Haberin Devamı

Telefon kayıtları var

İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği kararında, FETÖ’nün TSK içerisindeki yapılanmasının “Mahrem Hizmetler” olarak isimlendirildiği, yapılanmada gizliliğe riayet edildiği belirtildi. Şüphelinin cep telefonunun belirtilen sabit hatlardan birçok (ardışık olmak dahil olarak 10’dan fazla) kez arandığının anlaşıldığı belirtilen kararda, Zerk’in konum itibariyle verdiği bilgilerin örgütü deşifre etmeye yeterli olmadığı, etkin pişmanlık beyanının samimi kabul edilemeyeceği ifade edildi.