Gazete Vatan Logo

Jandarma arsasına 360 milyon lira

Emlak Konut, İstanbul Balmumcu’da Jandarma Dikimevi’nin bulunduğu 30 dönüm arsayı 360 milyon liraya TOKİ’den aldı. Önceki gün yeni imar planı askıya çıkan askeri alana en fazla 5 katlı konutlar yapılabilecek

Jandarma arsasına 360 milyon lira

Emlak Konut GYO, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Başakşehir ve Beşiktaş ilçelerinde bulunan 17 arsasını toplam 387 milyon 6 bin 440 lira bedelle satın aldı. Emlak Konut, Beşiktaş Barbaros Bulvarı’ndaki Jandarma Dikimevi’nin bulunduğu yaklaşık 30 dönümlük alan için 360 milyon lira bedel ödenecek. Emlak Konut, ödemeyi 6 eşit taksitte yapacak.

Bu alan kamu kurumlarının bedelsiz devri işlemi ile 13 Nisan 2018’de Jandarma Genel Komutanlığı’ndan TOKİ adına tescil ettirilmişti. Bu askeri alan için önceki gün yeni bir imar planı da yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan imar planına göre, bu alan konut, cami, park ve yol olarak belirlendi. Yükseklik sınırının da en fazla 5 kat olarak belirlendiği plana 4 Ekim’e kadar itiraz hakkı bulunuyor. Konut için uygun olduğu ifade edilen alanda şu anda 12 yapı yer alıyor.

İkitelli’de de aldı

Emlak Konut’un TOKİ’den satın aldığı diğer arsa Başakşehir İkitelli-1 Mahallesi’nde yer alıyor. 13 bin 502 metrekarelik arsa için TOKİ’ye 27 milyon 4 bin 540 TL ödeme yapılacak. Emlak Konut bu ödemeyi peşin yapacak.

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO’dan KAP’a yapılan açıklamada arsaların satışına ilişkin protokolün 3 Eylül’de imzalandığı belirtildi.