Gazete Vatan Logo

Jandarma arsası 472 milyona Astaş’ın

Emlak Konut’un açık artırma ile satışa çıkardığı 5 arsadan, Beşiktaş Balmumcu’daki Jandarma Dikimevi arsası satıldı. Değerli arsanın sahibi, 472 milyon liralık tek teklifin sahibi Astaş oldu.

Jandarma arsası 472 milyona Astaş’ın

Emlak Konut GYO, dün İstanbul’daki 5 arsasını satışa çıkardığı bir açık artırma düzenledi. Açık artırmada İstanbul’un merkezindeki değerli arsalardan Beşiktaş Balmumcu’da yer alan Jandarma Dikimevi’nin de bulunduğu 30 dönümlük arsaya tek teklif geldi. Astaş Gayrimenkul,

472 milyon liralık muhammen bedele eşit teklifiyle arsanın yeni sahibi oldu.

TOKİ’den 360 milyona aldı

Emlak Konut GYO, Beşiktaş Barbaros Bulvarı’ndaki Jandarma Dikimevi’nin bulunduğu 30 dönümlük arsayı Eylül’de 360 milyon lira bedel ile Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) satın almıştı. Bu arsa, kamu kurumlarının bedelsiz devri işlemi ile 13 Nisan 2018’de Jandarma Genel Komutanlığı’ndan TOKİ adına tescil ettirilmişti. Askeri alan için geçtiğimiz ay yeni bir imar planı da yayımlanmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan imar planına göre, bu alan konut, cami, park ve yol olarak belirlenmiş, yükseklik 5 kat ile sınırlandırılmıştı. Arsada şu anda atıl 12 yapı yer alıyor. Değerleme raporuna göre, bu arsada 17 bin 500 metrekare konut alanı, 12 bin 260 metrekare donatı alanı planlanıyor. Satılabilir alan 35 bin 712 metrekare olarak öngörülürken, toplam inşaat alanı 50 bin metrekareyi buluyor.

Haberin Devamı

250 milyon $ yatıracak

Astaş’ın patronu Vedat Aşçı, burası için 4-5 katlı yatay mimariye sahip bir rezidans projesi hazırlayacaklarını söyledi. İstanbul’un merkezinde, Beşiktaş’ta yaz-kış tatil yaşatabilecek yeşil bir proje hazırlayacaklarını anlatan Aşçı, “Burası için amacımız yabancıyı Türkiye’ye getirmek ve döviz girdisi sağlamak” dedi. Aşçı, arsa bedeli dahil yaklaşık 250 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı planladıklarını da açıkladı.

4 arsaya teklif yok
Emlak Konut GYO, Eylül’de TOKİ’den satın aldığı 209.2 milyon liralık muhammen bedele sahip Başakşehir İkitelli-1 arsanın yanı sıra 92 milyon 40 bin lira muhammen bedelli Kayabaşı ile 60.1 milyon muhammen bedeli olan İkitelli-2 arsalarını da açık artırmaya dahil etmişti. Ayrıca daha önce 2 kez gelir paylaşımı usulü ile satışa çıkan ancak satışı yapılmayan Bakırköy Şevketiye arsası da açık artırmanın içinde yer aldı. Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi olarak bilinen arsanın muhammen bedeli 584.1 milyon liraydı. Bu 4 arsaya teklif veren çıkmadı.
Gelir payı yok
Emlak Konut GYO, dev arsalarını alışılagelenin aksine ‘arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulü’ ile değil açık artırma ile satışa çıkardı.

Haberin Devamı