Gazete Vatan Logo

Jammer ile soygun 1 milyon lirası gitti

Oto hırsızları, bir işadamının arabasını jammer ile uzaktan kumandayla kilitlenmesini engelleyip, kapısı açık kalan araçtan işadamının çantasını çaldı

Jammer ile soygun 1 milyon lirası gitti

İstanbul Ataşehir’de yaşanan jammerlı soygun iddiaya göre şöyle yaşandı: İşadamı Hamdi Murat Esen, geçtiğimiz salı günü saat 18.00 sıralarında arabasını bir dükkanın önüne park etti. Yanında bulunan eşiyle bir akrabalarını ziyarete gitti. İki saat sonra ise araçlarına binerek evlerine döndü. Evlerine geldiklerinde Murat Esen, arabanın bagajındaki çantasını almak istedi. Ancak bagajı açtığında çantanın yerinde olmadığını görünce soluğu polis merkezinde aldı. Esen, çantasında 1 milyon TL değerinde çok sayıda çek, 185 bin TL para, ruhsatlı glock marka tabancası ile bankamatik ve kredi kartının olduğunu belirterek şikayetçi oldu. Arabasını park ettiği yerin orada bulunan dükkana ait kamera kayıtlarının incelenmesini talep etti.

MOBESE yok

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken işadamı Hamdi Murat Esen’in avukatı Cesim Parlak olayın yaşandığı bulvarda son 6 aydır buna benzer çok sayıda olayın yaşandığını belirterek, “Bölgede kafe, restaurant ve İSPARK çalışanları hatta polisler bile MOBESE kamerası olmamasına değiniyor. Bir yerde suç varsa önlemek için ilk olarak kamera sistemi kurmak gerekir. Bu sistem sayesinde ya caydırıcılığa neden olursunuz ya da hırsızları tespit edersiniz. Ancak MOBESE olmadığı için şikayetçilerin mağduriyetleri giderilemiyor. Hırsızlar eldiven kullandıkları için de parmak izi alınamadığından sonuca gidilemiyor” dedi.

Haberin Devamı