Gazete Vatan Logo

James Dean gibi olmak isterim

Mehmet Aykaç hem müzisyen hem de bir oyuncu. James Dean’e olan benzerliğiyle dikkat çeken genç oyuncu, “Umarım onun gibi iyi bir kariyer yapabilirim” diyor.

James Dean gibi olmak isterim

Müzikten oyunculuğa uzanan hikayen nedir?

İstanbul’a geldiğimde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera ve Koro şarkıcılığı bölümünü kazandım. Okul içinde arkadaşlarım oluştukça oyunculuk içinde sohbetlerimiz film önerileri tiyatro oyunlarına da ilgim artmaya başladı. Bu enerji bana dizi görüşmeleri, reklam gibi işler getirmeye başladığında oyunculuk eğitimi almaya başladım. İlk işe başladıktan sonra çok zaman geçmeden arka arkaya işlere başladım ve bir şeyler olabileceğine dair kendimi umutlu hissettim. Aslında konservatuar yani müzik bölümü biraz arka planda kalmıştı.

Hiç zorlandığın oluyor mu?

Tabii ki zor zamanlar, zor sahneler, yoğun saatler geçiriyorum. Hayatımdaki devam eden diğer işleri idare etmek kolay değil.. Ancak işimi seviyorum ve mutluyum.

Kırgın çiçekler ile yolunuz nasıl kesişti?

Serkan karakterini okuduğum ilk anda sevmiştim. Opsiyonlu olduğum diğer işlerim içerisinde Serkan’da inandığım bir şey vardı. Genel anlamda senaryo çok farklı, dokunan, gerçek bir hikayeydi ve güzel sonuçlandı.

Haberin Devamı

"Hayallerime ulaşmak için çok çalışırım. Ulaştığımda hep yenisini isterim."

Müziği bırakmam söz konusu bile olamaz

Müziği tamamen bıraktın mı?

Asla! Hala besteler yapıyorum, en keyif aldığım şeylerden biride müzisyen arkadaşlarımla birlikte oturup söylemek, zaten dizi içerisinde de Sezen Aksu’dan “Tutuklu Kaldım” şarkısını severek seslendirdim. Söylediğim gibi müziğin hayatımdan çıkması söz konusu olamaz..

James Dean’e benzetiliyorsun buna katılıyor musunuz? Ona benzetilmek nasıl geliyor size?

Tabii ki insana güzel hissettiriyor. James Dean dünyada var olmuş en iyi en yakışıklı erkek oyunculardan biri. Umarım onun oynadığı kadar güzel sinema filmleri çekip iyi bir kariyer yapabilirim.

Aynı sahneyi paylaşmak istediğin isimler var mı?

Tabii ki var. Şener Şen, Uğur Yücel Emre Kınay, Necip Memili gibi.

Artık hayallerinize ne kadar yakınsınız? Hayalini kurduğunuz yer neresi?

Hayaller bitmez, bitmemeli. Bazı geceler gökyüzüne bir yıldız fırlatırım en yukarı, en sonsuza... Sonra ona ulaşmak için çok çalışırım. Ulaştığımda hep yenisini isterim...

Haberin Devamı