Gazete Vatan Logo

İzmit'in geçmişi sanal müzede

Tarihi kayıtlara göre 2 bin 500 yıldan fazla geçmişi bulunan, bir zamanlar Roma, İskenderiye ve Antakya'dan sonra o dönemin en büyük liman kenti olarak kayıtlara geçen İzmit'in, eski medeniyetlerinden bugüne dek yaşadığı yolculugun anlatıldığı Elektronik Kent Müzesi hazır hale getirildi

Yarın açılacak `Elektronik Kent Müzesi'nde bilgi kioksaları ile Türkçe- İngilizce anlatımların 6 farklı digital ekranda yapıldığı müzede, kentin tarihi, ekonomisi, sosyal ve kültürel yaşamı hakkında bilgiler verildi.

Etnografya Müzesi bile bulunmayan İzmit bundan böyle Elektronik Kent Müzesi tanıtılacak. İzmit'teki Saraybahçe Belediyesi'nce yaptırılan Dolphin Kültür Merkezi'ndeki Elektronik Kent Müzesi 450 metrekarelik alan üzerinde bulunuyor. Ayrıca 1 milyon 350 bin ölçekli İzmit maketinin de yer aldığı müzede, kentin sembolü olmuş tarihi yapılar ile sosyal yaşantıya şekil veren unsurların temsili maketleri de bulunuyor. Elektronik Kent Müzesi'nde İzmit'te yaşanılan eski medeniyetler ile bugüne kadar gelen kültürlerin anlatıldığı belirten Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice şunları söyledi:

"İzmit'te eski medeniyetlerden bugüne kadar yaşadığı ortamları görmek mümkün. Kentin tarihi, sosyal ve kültürel yaşamı, ekonomisi ile ilgili görsel bilgiler veriliyor. Ayrıca izmit'te yaşayan bir çok insanın da burada öğreneceği önemli bilgiler var. Elektronik Kent Müzesi'nin kentin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor."

Haberin Devamı