Gazete Vatan Logo

İzmir için özel talimat!

‘Osmanlı döneminde olsak çok kelle alınırdı’

Erdoğan’ın “Osmanlı döneminde olsaydı çok kelle alınırdı” dediği öne sürüldü. İddiayı Seferihisar ve Konak ilçe başkanları, “Bunu Başbakan sevgiyle söyledi” derken, Foça ve Bornova başkanları ‘Demedi’ dedi

BAŞBAKAN Erdoğan’ın, bir sosyolog ve bir siyaset bilimciyi İzmir’deki seçim hezimetinin nedenini araştırmaları için görevlendirdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, gelişme şöyle yaşandı. Başbakan Erdoğan, 3 Haziran’da İzmir İlçe başkanlarıyla Ankara’da bir toplantı yaptı. Toplantıda, bir sosyolog ve bir siyaset bilimciyi İzmir’deki seçim hezimetinin nedenini araştırmaları için görevlendirdiği söylendi. Bu araştırmacıların AKP üyesi olmayan uzmanlar, sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcilerinin katkısıyla İzmir raporu hazırlanacağı öğrenildi.

Toplantıya katılan AKP İzmir İlçe başkanları 1 saat 45 dakika süren toplantının ayrıntılarını VATAN’a değerlendirdi.

Görüşlerimizi aldı

AKP Konak İlçe Başkanı Fevzi Bayrak: Başbakan Erdoğan İzmir’e özel bir önem veriyor. Bu nedenle 21 Haziran’da düzenlenecek İl Kongresi öncesi bizlerin görüşlerini aldı. Başbakan toplantıda ’İzmir’deki seçim yenilgisi Osmanlı döneminde olsaydı çok kelle alınırdı’ sözünü söyledi, ama bu sözün devamında ’ama bizim kelle almaya niyetimiz yok’ diye ekledi. Biz bundan sonra İzmir’i daha iyi anlamak için mikro düzeyde bir teşkilat çalışması yapacağız.

İki saat konuştuk

AKP Seferihisar İlçe Başkanı Ümit Cingöz: Toplantı’da İzmir’in geleceği konuşuldu. İki saate yakın çok samimi ve içten bir toplantı oldu. Başbakan İzmir hakkındaki görüşlerini aktardı ve bizlere söz verdi, notlar aldı. Biz İl Başkanı Aydın Şentürk’e olan desteğimizi yineledik. “İzmir’deki seçim yenilgisi Osmanlı döneminde olsaydı çok kelle alınırdı” sözünü ben ne teyit ediyorum, ne de yalanlıyorum, bu bizim mahremiyetimizde saklıdır. Başbakan bu sözü samimiyet içinde, gülerek ve sevgiyle söyledi, kelle almayacağını da üzerine basarak belirtti. İzmir raporu için çalışmalar başladı. AKP’den bağımsız uzmanlar bu çalışmaları yapıyorlar.

Yol haritasını belirledik

AKP Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin: Toplantıda seçim sonuçlarını değerlendirdik, önümüzdeki dönemdeki yol haritası üzerine çalıştık. Bağımsız siyaset bilimciler ve sosyologların yazacağı rapor sonrasında bu harita daha da netleşecektir. Başbakan “İzmir’deki seçim yenilgisi Osmanlı döneminde olsaydı çok kelle alınırdı” sözünü söylemedi. Bu iç meseledir ve basına kapalı olarak gerçekleşmiştir.

AKP Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan: Seçim sonuçları değerlendirildi, teşkilat yapısının yenilenmesi üzerine konuşuldu. Seçim sonrası AKP’li 7 ilçenin kaybedilmesinden dolayı üzüntüsünü belirtti, fakat kızgınlığını hiç göstermedi. ’Bu oylar nasıl bize değil de CHP’ye gitti, bunu araştırın ve anlayın’dedi. ’İzmir’deki seçim yenilgisi Osmanlı döneminde olsaydı çok kelle alınırdı’ sözünü söylemedi.

Haberin Devamı