Gazete Vatan Logo

İzmir'i 'teslim almak' istiyor

Bakan Unakıtan, İzmir'de tartışma yaratacak bir konuşma yaptı

Partililere İzmir için çok önemli bir hedef koyan Unakıtan, İzmir'in temel sorunlarının çözümü için kenti teslim almaları gerektiğini söyledi. İşte Unakıtan'ın tartışma yaracak sözleri

Bakan Unakıtan, İzmir Swissotel'de İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, İZTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmirli iş adamlarıyla bir araya geldi.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Unakıtan, gündeme gelen konuların sorulması üzerine 'İzmir'in gelişmesiyle ilgili çok güzel projeler var. O projeleri anlattılar bana uzun uzun. Mutabık da kaldık. Bir an önce o projelerin geliştirilmesi için uğraşacağız'diye konuştu.

"İZMİR'İ TESLİM ALMAMIZ GEREKİYOR"

AK Parti olarak yerel seçimlerde iddialı mısınız?' şeklindeki soruya Bakan Unakıtan, 'Tabii. İzmir'i artık teslim almamız lazım. İzmir'i istenilen konuma getirmek için AK Parti'nin teslim alması lazım' yanıtını verdi.

Bakan Unakıtan, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayının belli olup olmadığının sorulması üzerine, 'Aday bulunur' dedi.

BÜYÜK EFES OTELİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Büyük Efes Otelinin özelleştirilerek Swissotel olarak yeniden açılması konusundaki görüşleri sorulan Bakan Unakıtan, şunları söyledi:

'Yanık bina, her taraf harap olmuş, havuzu, binası haraptı. Şimdi burayı görünce Özelleştirme İdaresi Başkanına telefon açtım. Gelin de eserinizi, görün dedim. Hakikaten çok duygulandım, memnun oldum. Türk ekonomisi kazandı, hazinemiz kazandı. Bir de burada çalışanlar var. Ayrı bir faaliyet var. Bir de üstüne vergi alacağım. Bundan daha güzel ne olur.' (Milliyet)

Haberin Devamı