Gazete Vatan Logo

İzmir Fuarı, 87’nci kez açıldı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla açılan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Sırbistan partner, Hindistan odak ülke olarak yer aldı. Fuar 16 Eylül’e kadar açık olacak

İzmir Fuarı, 87’nci kez açıldı

Türkiye’nin ilk ve en büyük genel ticaret fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla 87’nci kez kapılarını açtı. Sırbistan’ın partner ülke, Hindistan’ın odak ülke olarak yer aldığı, ana teması ‘teknoloji’ olan Fuar, 7-16 Eylül tarihleri arasında konuklarını ağırlayacak. Fuarın açılışında konuşan TBMM Başkanı Yıldırım, ekonomik konulara da değinip, “Bugünlerde bazı ekonomik sıkıntılar yaşadığımız bir gerçek. Her baharın bir kışı var. Ekonomimizde bugünlerde kış mevsimi var. Ancak karşı karşıya olduğumuz sorunları sızlanarak aşamayız. Siyasi eleştirilerle çözüm üretemeyiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Milletimiz rahat olsun. Türkiye’nin imkan ve kabiliyetleri bu zorlukları aşabilecek seviyededir. Hedefimiz zorluk aşmak değil tekrar etmemesi için de tedbirlerin köklü bir şekilde ele alınmasıdır. Millileşme ve yerlileşme çok önemlidir” dedi.

Kocaoğlu: Çıta hep yukarıya

Fuarın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “Dünyanın yaşayan en eski fuarlarından biri burası. Türkiye’nin de ilk göz ağrısı. Evet, ilk olmak, öncü olabilmek önemlidir. Ama bu önderlik vasfını yaşatabilmek ve geleceğe aktarabilmek de bir o kadar önemlidir. Biz İzmir’de fuarcılığın çıtasını hep yukarı, daha yukarı taşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

30 yıl öncesi aklıma geldi...

Kürsüye çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’da, fuar alanına ilk girdiği zaman 30 yıl önceki nostaljik görüntüsünün aklına geldiğini söyledi. Mehmet Ersoy, “İzmir fuarının ticaretten ibaret olmadığını çok farklı bir cazibesi olduğunu fark etmiştim. Son zamanlarda eski gücünü kazanmaya devam ediyor. Bu da beni çok sevindiriyor. İzmir Fuarını 30 yıl önceki saf duygularla hatırlamak istiyoruz. İzmir’in Türkiye Cumhuriyeti’ne kattığı bir olma, güçlü olma duygularıyla hep anılmasını istiyorum” dedi.

FUAR AÇILIŞINDA BULUŞTULAR

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış töreni Kültürpark içerisindeki İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapıldı. Açılış törenine TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajik, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hindistan Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Öztrak, AK Parti ve CHP milletvekilleri, konuk ülkelerin temsilcileri, Fuarın sponsor firmalarından Vestel’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak katıldı. Türkiye, Sırbistan ve Hindistan milli marşlarının çalınmasıyla başlayan törende ilk olarak Sırbistan dans topluluğu gösteri yaptı.

Haberin Devamı