Gazete Vatan Logo

İzmir'e üs kuran dolandırıcılara operasyon: 82 gözaltı

İzmir'in Urla ilçesinde dolandırıcılık üssü kurup, onlarca kişiyi tuzağına düşüren ve milyonlarca dolar para çalan Çinli ve Tayvanlı dolandırıcılar, İnterpolü bile hayran bırakan operasyonla çökertilirken, baskınlardaki detaylar herkesi şoke etti.

İzmir'e üs kuran dolandırıcılara operasyon: 82 gözaltı

Çinli ve Tayvanlı dolandırıcılık şebekesi, üs olarak Türkiye'de İzmir'in Urla ilçesini seçti. Lüks villalar kiralayan, 85 kişiye yakın çete, akıl almaz yöntemlerle insanları tuzağına düşürdü. Türkiye'deki gibi benzer yöntemleri uygulayan dolandırıcılar, genelikle Çinli ve Tayvanlı vatandaşları hedef seçti. Kendini posta görevlisi olarak tanıtan çete üyeleri, aradığı insanlara vergi borcu olduğunu ve ödemesi gerektiğini söyledi. Tuzağa düşmeyen bazı Tayvanlı ve Çinli vatandaşlar, telefonla kendini polis olarak tanıtan başka şebeke üyelerine aktarıldı. Bu sayede binlerce kişi şebekenin yalanına inanarak paralarını kaptırdı.

MİLYONLARCA DOLAR YABANCI HESAPLARA AKTARILDI

Şebeke, bu şekilde kısa sürede milyonlarca dolar para kazandı. Dolandırıcılar, deşifre olmamak içinse paraları yabancı hesaplara havale etti. Çete, Türkiye'de de kart kopyalayarak insanları tuzağına düşürmeyi planlıyordu. Bir ATM'ye kopyalama cihazı yerleştiren dolandırıcılar çabası, polis ekiplerinin durumu fark etmesiyle boşa çıktı.

ADIM ADIM ÇETENİN ÜSSÜNE ULAŞILDI

Haberin Devamı

Dolandırıcıların kart kopyalama hayalini boşa çıkarak polisler, çok önemli bilgilere ulaştı. Elindeki parçaları birleştiren İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube ekipleri ile Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çetenin üssüne tespit etti. Adım adım çeteyi izleyen güvenlik güçleri, villaları uzun bir süre havadan İHA'larla takibe aldı. Polisler, içeride onlarca kişi olduğunu ve bir kaç işinin ise üyelerin ihtiyacını karşıladığını belirledi.

DUVARLARA BİLE SES YALITIMI YAPTIRMIŞLAR

Pusuya yatan ekipler, hemen operasyonun düğmesine bastı. 50 kişilik polis ekibi, yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde üsse baskın yaptı. İçeriye giren ekipler, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Baskında toplamda 82 kişi gözaltına alındı. Villa içerisinde yapılan araştırmalar, çete üyelerinin profesyonel olduğunu kanıtladı. Polisler, dolandırıcıların sesin dışarıya doğru sızmaması için yalıtım sistemi yaptırdığını da ortaya çıkardı. Baskınlarda onlarca cep telefonu, laptoplar, masa üstü bilgisayarlar, yerli ve yabancı onlarca sım kartlar ve Çinli ile Tayvan uyruklu 7 bin kişinin kimlik bilgileri ele geçirildi.

İNTERPOL ŞAŞIRDI

Haberin Devamı

Türk polisin yaptığı bu başarılı operasyon, uluslararası polis teşkilatı İnterpol'ü bile şaşırttı. Operasyonla ile ilgili ayrıntılı bilgiler İnterpolle de paylaşıldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube ekipleri ile Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir Çin Başkonsolosluğu tarafından da tebrik edildi. Öte yandan, gözaltına alınan 82 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer şebeke üyeleri, sınır dışı edilmek üzere İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi.