Gazete Vatan Logo

İzmir'den Gülen'e yanıt

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: İlk tokadı atın, okyanus ötesinden de duyulsun bu tokat!...

CHP lideri Kılıçdaroğlu 60 bin kişiye seslendiği İzmir Gündoğdu Meydanı’ndan hükümete çok sert eleştiriler getirdi. CHP Genel Başkanı konuşmasında, ABD’de bulunan Fethullah Gülen’e de mesaj gönderdi: İlk tokadı atın, okyanus ötesinden de duyulsun bu tokat!

Referanduma 1 hafta kala liderler meydan turlarını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, İzmir’de onbinlerce kişinin katıldığı mitingde konuştu. Bazı CHP’liler kalabalığı Cumhuriyet mitingiyle karşılaştırdı. Erdoğan ise Şanlıurfa’da sıcağa rağmen toplanan coşkulu bir kalabalığa seslendi



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, referandum çalışmalarını Manisa ve İzmir’de devam etti. Manisa’da coşkulu bir kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, CHP’nin kalesi sayılan İzmir’de en kalabalık mitinglerinden birini yaptı. Daha önce İstanbul ve Ankara’da on binlerce kişiye hitab eden Kılıçdaroğlu’nu, İzmir’de de on binlerce CHP’li “Başbakan Kemal” sloganlarıyla karşıladı. Gündoğdu Meydanı’nı dolduran kalabalık 2007’deki Cumhuriyet mitingini anımsattı. Mitinge katılan bazı İzmirliler bu kez daha kalabalık bir topluluğun bir araya geldiğini ileri sürdü.
Kılıçdaroğlu İzmir konuşmasında yine Başbakan Erdoğan ve AKP’ye sert sözlerle yüklendi ve anayasa paketinin yargıyla ilgili bölümlerini eleştirdi. Özgürlüğün, barışın, kardeşliğin başkentinde olduğunu belirterek, halktan yana, yeni bir sayfa açtıklarını, halkın devrimini yapmak için yola çıktıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu AKP’nin 8 yılda Türkiye’nin hiçbir sorununu çözemediğini ileri sürdü:
“Ülkeyi sorun bataklığına dönüştürdüler. Madem ki 8 yıldır bizi yönetenler bize kabusu yaşatıyorlar, hep beraber 12 Eylülde anayasalarını sandığa gömelim. Benim başbakanlığımda karar bana ait değil, size ait. Mühür sizin elinizde olacak. O mührü doğruluktan, adaletten yana kullanırsanız, halktan yana kullanırsanız, emekten, alın terinden yana kullanırsanız ve hep beraber olursak, haramilerin iktidarını aşağı edip halkın iktidarını beraber kuracağız.”

CHP lideri Başbakan Erdoğan’ı İzmirliler’e şöyle şikayet etti:

Şimdi Recep Bey her seferinde söylüyor, ’İşçilerden yanayız’ diyor, ’Emekten yanayız’ diyor. Gerçekten inanıyor musunuz? Yandaş sendika, yandaş medya oluşturdular, yandaş iş adamları oluşturdular. Bunların bir görevi var, ülkeyi bölmek. Kardeşi kardeşe düşürmek, açlığı, sefaleti yaygınlaştırmak. Herkesi muhtaç hale getirmek ve her şeyi sömürmek. Öyle bir düzen kurdular ki, daha yeni, bugün İstanbul Bahçelievler’de 3 tane genç bayan CHP’li, ’Hayır’ bildirisi dağıtıyorlar, AKP’lilerin saldırısına uğruyorlar. Biz güçlendikçe, AKP’nin altından zemin kaydıkça, bunlar şiddetlenecek. Baskılar artacak, baskıyı her alanda yapacaklar. Bakınız Türkiye’de ticaret sanayi odası başkanlarına soruyorlar, diyorlar ki ’Referandumda evet mi, hayır mi diyeceksiniz?’ Bir kısmı ’evet’ ama çoğu ’hayır’ sözünü ağzına almıyor. AKP iktidarında ’hayır’ demek suç. ’Hayır’ diyene baskı kuruyorlar. Ama meraklanmayın 12 Eylül geliyor. İlk tokadı siz atacaksınız.”

CUMHURİYET MİTİNGLERİ GİBİ

Gündoğdu Meydanı’nı dolduran İzmirliler’i Kılıçdaroğlu ve eşi Bostanlı İskelesi’nden bindiği gezi teknesinden selamladı. Hafta içi olmasına rağmen onbinlerce kişinin mitinge katılması CHP’lilerin moralini yükseltti. Kimi CHP’lilere göre Gündoğdu Meydanı ve 1. Kordon’u tamamen doldurankalabalık 2007’de yapılan ünlü Cumhuriyet mitingini anımsattı.

Haberin Devamı