Gazete Vatan Logo

İzmir'deki cinsel saldırı davası yeniden görülüyor!

İzmir'deki cinsel saldırı davası yeniden görülüyor!

İzmir'in Bornova ilçesinde üniversite öğrencisi kıza cinsel saldırıda bulunulmasına ilişkin davada yargılanan 2 sanığa alt sınırdan ceza verilmesi nedeniyle kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine davanın yeniden görülmesine başlandı.

İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamanın yeniden başladığı duruşmaya, tutuklu sanık Gökhan Muşmula, sanık ve mağdur tarafın avukatları, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun avukatları katılırken, sanık Ali Yavaş ile mağdur üniversite öğrencisi E.E gelmedi.

Duruşmada, mahkemedeki önceki yargılamada sanıklar hakkında ''nitelikli cinsel saldırı'' suçundan 9 yıl 2'şer ay, ''cebir ve tehditle hürriyetini kısıtlama'' suçundan ise 5'er yıl olmak üzere 14 yıl 2'şer ay hapis cezası verildiği, Yargıtayın kararı "alt sınırdan ceza verilmesi" nedeniyle bozduğu kaydedildi.

Karara ilişkin görüşü sorulan sanık Muşmula, duruşma başından bu yana doğruyu söylediğini, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan cezasını çektiğini savunarak, Yargıtayın bozma kararına uyulmaması gerektiğini iletti.

Haberin Devamı

Sanık avukatları da Yargıtay'ın bozma kararına uyulmamasını talep etti.

E.E'nin avukatı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatları ise Yargıtayın kararına uyularak sanıklara üst sınırdan ceza verilmesini istediklerini bildirdi.

Mahkeme Başkanı Hatice Demir, duruşmaya gelmeyen sanık Ali Yavaş hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından adliye önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adına açıklama yapan Sanem Deniz Kural, 2010 yılından bu yana davayı takip ettiklerini, kadınlara yönelik gerçekleştirilen cinsel şiddete sessiz kalmayacaklarını aktararak, bu tür davaların her zaman takipçisi olacaklarını söyledi.

Olay

Bornova ilçesindeki metro istasyonunda, 2010 yılının kasım ayında dövülmüş halde bulunarak hastaneye kaldırılan üniversite öğrencisi E.E, barda tanıştığı İ.O.D ile otobüs durağında beklerken kendilerini eve bırakmak isteyen iki kişinin aracına bindiklerini, araçtaki iki kişinin bir süre sonra İ.O.D'yi zorla araçtan indirdiğini ve kendisine de döverek cinsel saldırıda bulunduğunu bildirmişti.

Haberin Devamı

E.E'nin verdiği plaka bilgisinden yola çıkılarak gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan iki kişi hakkında dava açılmıştı.

Yargılama sonunda, İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, iki sanığa ''nitelikli cinsel saldırı'' suçundan 9 yıl 2'şer ay, ''cebir ve tehditle hürriyetini kısıtlama'' suçundan ise 5'er yıl olmak üzere, 14 yıl 2'şer ay hapis cezası vermişti.

Yargıtay ise üniversite öğrencisi E.E'ye karşı işlenen suçun niteliği, sanıkların olayda kasıtlı kusurlarının yoğunluğu ve mağdurenin ruh sağlığının bozulması nedeniyle sanıklara verilecek cezanın daha fazla olması gerektiğini gerekçe göstererek bu kararı bozmuştu.