Gazete Vatan Logo

İzmir'de PKK'nın sözde Ege açılım sorumlusu yakalandı

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın yönettiği operasyonda, H.D. kıskıvrak yakalandı. H.D.'nin saklandığı sığınakta ise öldürülen çoban Mustafa Akgündüz'ün av tüfeğinin bulunduğu belirtildi. Bu sabah Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda örgütün sözde öz savunma sorumlusu da yakalanmıştı.

İzmir'de PKK'nın sözde Ege açılım sorumlusu yakalandı

İzmir'de, Kemalpaşa Jandarma Komutanlığı, Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yanı sıra devriye görevini yapan jandarma ekiplerine roketatarla saldıran ve kendilerini gören çoban Mustafa Akgündüz'ü ise başından vurarak öldüren PKK'lı terörist H.D., İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın yönettiği operasyonla bornova'da yakalandı. Üzerinden sahte kimlik çıkan H.D.'nin PKK'nın sözde Ege açılım sorumlusu olduğu belirtildi.

İzmir'in Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen roketatarlı saldırıda şans eseri yaralanan olmazken, dağlık alanda atılan roket, ilçe jandarma komutanlığının hemen yanında bulunan eve isabet etti. Roketli saldırıdan bir ay sonra ise bu kez Kemalpaşa-Torbalı karayolu'nun Karabel geçidi yakınlarında, Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait araç uzun namlulu silahlarla tarandı. Saldırıda bir asker yaralandı.

EMNİYETTE ROKETLİ SALDIRI DÜZENLENDİ, ÇOBANI ÖLDÜRÜLDÜ

Geçtiğimiz Haziran ayında ise Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı düzenledi. Roket, Emniyet Müdürlüğü'nün yanındaki binaya isabet etti ve yaralanan olmadı. Her üç olayı da PKK üstlenirken, İzmir İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile birlikte Jandarma ekipleri teröristleri yakalamak için Kemalpaşa, Bayındır ilçelerindeki dağlık alanda geniş çapta araştırma başlattı. Araştırmalar sürdürüldüğü sırada, Bayındır İlçesi Kızılağaç Mahallesi Bayındır tepesi mevkiinde bu kez başından silahla vurulmuş çoban Mustafa Akgündüz'ün cesedi bulundu. Araştırmalarda, Akgündüz'ün de teröristler tarafından katledildiği belirlendi.

Haberin Devamı

KISKIVRAK YAKALANDI

Arka arkaya yaşanan olayları aydınlatmak için İzmir İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmalar sonucu saldırıların, 2009 yıllında PKK'ya katılan ve geçtiğimiz yıl başlarında İzmir'e gelen H.D. tarafından gerçekleştirildiği belirledi. Bayındır'ın dağlık alanında kaladığı belirlenen H.D.'nin İzmir kent merkezine gelmesi üzerine operasyon düzenledi. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın yönettiği operasyonda, H.D. kıskıvrak yakalandı. H.D.'nin saklandığı sığınakta ise öldürülen çoban Mustafa Akgündüz'ün av tüfeğinin bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

EGE AÇILIM SORUMLUSU

Sahte kimlikle yakalanan H.D.'nin PKK'nın Ege açılım sorumlusu olduğu belirtildi. H.D'nin üzerinden 20 bin lira para çıktığı öğrenildi. H.D.'ye yardım ettiği belirtilen İ.D. isimli teröristin de geçtiğimiz Nisan ayında yakalandığı ve cezaevine konulduğu bildirildi. H.D.'nin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor. (Neşet DİŞKAYA / Habertürk)