Gazete Vatan Logo

İzmir'de oyumuz yüzde 52

İZMİR’de CHP İl Başkanı Bedri Serter, 30 Mayıs’ta kentte yapılacak mitingte, HDP ve AK Parti’nin mitinglerini ikiye katlayacaklarına inandıklarını söyledi, "İzmir’de oyumuz yüzde 52 seviyesinde" dedi. HDP’nin barajı yüzde 12 ile aştığını savunan Serter, "Böyle bir partinin mecliste olmamasını Türkiye’nin ayıbı olarak görüyorum" diye konuştu.

Fuar Anemon Otel’de düzenlenen basın toplantısına, CHP İl Başkanı Bedri Serter ile parti yöneticileri katıldı. İzmir Teşkilatı için bu haftanın önemli olduğunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki kez İzmir’e geleceğini belirten Serter, ilk ziyaretin Perşembe günü İzmir Ticaret Borsası’na yapılacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu’nun yaklaşık 2.5 saat sürecek programı kapsamında ticaret borsasında meclis üyeleriyle bir araya geleceğini sözlerine ekleyen Serter, "İzmir’de mitingini yapacak en son parti biziz. 30 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de büyük İzmir mitingini gerçekleştireceğiz. Öncelikle partimiz, ön seçim hazırlıklarıyla ciddi sınavlardan geçti. İl yönetimi ve bütün örgütüm çok başarılı bir sınav geçirdik, ağır bir yük aldık üstümüze. O yük de Genel Başkanımızın İzmir’de ön seçime katılmak istemeseydi. Seçim startı verdiğimiz tarih itibariyle ilk olarak 2’nci bölgedeki Genel Başkanımız dışındaki 12 adayla 16 ilçeyi tek tek gezdik, bütün toplantılara katıldık ve bütünlük içinde olduğumuzu, CHP’nin iktidara yürüyen tek parti olduğunu bütün halkımızla paylaştık. Daha sonra 1’inci bölgedeki 14 ilçemizi adaylarımızla gezdik, halk neredeyse sokaklara fırlıyordu" dedi.

Haberin Devamı

Serter, "Hukuk ve demokrasi sistemimiz ayaklar altına alınmış durumda. Milletvekili adayımız Tuncay Özkan’ın anlattıklarını dinlerken tüylerim diken diken oldu. Adamı 5 yıla yakın hapiste tutuyorlar bir akşam gelip ’Pardon’ diyorlar. Böyle şeylerin Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’te yaşanmaması lazım" diye konuştu.

SERTER: BÜYÜK BİR HIRSLA İKTİDARI ALACAĞIZ

Yaşanabilir bir Türkiye için iktidar adayı olduklarını belirten Başkan Serter, şöyle devam etti:

"Büyük bir hırsla bu iktidarı alacağız. Türkiye’nin en kılcal damarlarına kadar herkese dokunan bir seçim bildirgesi hazırladık. Çok ciddi bir kadro bu işe gönül verdi. Sonuçta bu Türkiye’nin bütün sorunlarını içeren çok özellikli bir bildirge çıktı. Bu bildirgeyi 8 Haziran itibariyle iktidarı aldığımız takdirde hayata geçireceğiz. Seçimden hemen sonra Ramazan var ve bayramda emeklilerimize 1 maaş verilecek. Her öğrencimize 200 TL eğitim yardımı vereceğiz. Bunun haricinde merkez Türkiye projesi gerçekleştirildi. Bir ahtapot düşünün, ahtapotun kolları 7 bölgeye yayılacak. Şu anda 10 yaşında olan çocuklarımız ve 25 yaşındaki gençlerimiz için geleceği aydınlık olan bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Minimum 2 milyon kişiye istihdam sağlanıyor. Çin, Afrika ve ABD’den gelen ürünler merkez Türkiye’de toplanacak. Bir omurga ülke olarak hareket edip dış pazarlara işlediğimiz ürünleri sunacağız."

Haberin Devamı

’KEŞKE TÜRKİYE İZMİR OLABİLSE’

CHP olduğu sürece hiç kimsenin Cumhuriyet’in ilkelerini yok edemeyeceğini savunan Serter şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Cumalara, perşembelere bırakmayacağız İzmir’i. Kapı arkalarından söz söyleyen milletvekillerine İzmir’i bırakmayacağız. Keşke bütün Türkiye İzmir olabilse. İster türbanlı, ister açık başlı olsun, önemli olan insanın beyni aydınlık olsun. Ama o konuşanların beynini örümcek ağı sarmış. Tüm İzmir örgütü olarak inanılmaz derecede seçime entegre olduk. 20 bine yakın örgütten ve gönüllü dostlarımız var, hepimiz CHP’nin iktidarı için yürüyeceğiz. Her şeye dokunuyoruz."

TANKER SEÇİM ARACI

İktidara gelmeleri durumunda 8 Haziran sabahından itibarın çiftçilere mazotu 1.5 TL’den vereceklerini hatırlatan Başkan Serter, "Tankerler hazırladık, köylerimizde dolaşacak. Kahvelerin önünde köylülerimizle söyleşi yapacağız. Tankerlerin içi şu an boş ama 8 Haziran’da köylülere 1.5 liradan mazot vermek için içini dolduracağız. Çok güzel tepkiler aldık, umarım sandıklara da bu yansıyacak. Çeşitli ilçelerde traktörlerle köylülerin yanında oluyoruz. Gönüllü dostlarımız kendi ceplerin para harcayarak çalışma yapıyor hepsi sağ olsunlar. Örgüt olarak her yerde varız. Bütün İzmir halkını Gündoğdu’ya bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

’BAŞBAKAN RÜYA GÖRÜYOR’

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İl Başkanı Serter, haftasonu İzmir’de yaptığı mitingde İzmirliler’den yüzde 50 oy isteyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu sözlerinin hatırlatılması üzerine, "AKP iktidarı her ilde bizler gibi miting yapıyor ama İzmir’de çok zorlanıyorlar. Bunun sebebi İzmir halkı çok duyarlı, 2008’den beri hukuk, demokrasi ve yargı üzerinde yapılan baskıları İzmir halkı unutmuyor. Dönemin Başbakanı bir söz söyledi ve İzmir halkı inanılmaz bir tepki koydu, o hala akıllarımızda. Gündoğdu’da yapılan mitingde halk arasında çimleri görebiliyordum. 12 yıllık bir iktidarın Başbakanı’nın verdiği mesajlar geç kalınmış mesajlar. Biz söylediklerimizin arkasındayız. Seçime beş kala tarihi eserleri yok edip yolların açılması, Başbakanlık Çalışma Ofisi açılmasını yanlış buluyoruz. Yüzde 50 üzerinde oy talep ediyor İzmir’de, sanırım rüya görüyor. HDP ve AKP’nin mitingini ikiye katlarız diye düşünüyorum" diye konuştu.

Daha önce CHP’de çeşitli görevlerde bulunup yerel seçimlerde Demokratik Sol Parti’den (DSP) aday olanların genel seçimlerde CHP’ye destek verecekleri yönündeki açıklamaları olumlu bulduğunu kaydeden Serter, "Geçmiş dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nde önemli görevler almış arkadaşlarımızın bu seçimlerde bize gönülden destek vermeleri nedeniyle kendilerini kutluyorum. Seçimler bittikten sonra partiye dönüp dönmemeleriyle ilgili yeniden görüşülebilir. Bizim yuvamızdan çıkıp DSP’ye geçen arkadaşlarla ilgili de olumlu yorum yapılacağına inanıyorum. Buna sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu karar verecektir" dedi.

’EROĞLU İZMİR’E HAFİF KALDI’

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun İzmir’den aday gösterilmesini de değerlendiren Başkan Serter, "Sayın Veysel Eroğlu İzmir’e hafif kaldı gibi geliyor, keşke kendisi Afyon’dan aday olsaydı. Genel merkezimizin yaptığı bir anket var, İzmir genelinde oylarımız yüzde 52’lerde dolaşıyor biz bunu daha yukarıya taşımak istiyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) barajı yüzde 12 ile aştığını savunan Serter, "HDP barajı aşmış durumda. Genel Merkezimiz tarafından yaptırılan ankete göre, yüzde 12’lerde görülüyor, tabi ki kendi alt yapısı kuvvetli bir parti, böyle bir partinin mecliste olmamasını Türkiye’nin ayıbı olarak görüyorum. Bizim Genel Başkanımız seçim barajını düşürmeyi çok istedi ama hükümet hiçbirini kabul etmedi. Barajın sıfır olması lazım. CHP’li olup da HDP’ye oy verecek arkadaşlara diyeceğim bir şey yok öyle bir durumun olacağına da inanmıyorum" diye konuştu.

Toplantının ardından Başkan Serter ile partililer, üzerinde ’Çiftçiye mazot 1.5 lira’ yazan seçim tankerlerinin önünde toplu fotoğraf çektirdi.