Gazete Vatan Logo

İzmir’de ilçeler Kocaoğlu’na kızgın

Genel merkez devrede

CHP’nin en güçlü olduğu illerin başında gelen İzmir’de büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri karşı karşıya geldi. Kriz, Konak, Karşıyaka, Karabağlar, Bayraklı, Buca, Bornova, Çiğli ve Menderes belediye başkanlarının, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sorunlarını iletmek için toplu randevu istemeleriyle çıktı. Görüşme talebine, Kocaoğlu, “İlçeleri tek tek gezeceğim” diyerek randevu vermedi. Buna ilçe belediye başkanları tepki gösterdi. Cuma günü yapılan Meclis toplantısında bazı üyelerin “Yerel seçimde AKP’nin İzmir’i alma tehlikesi var” dediği, Kocaoğlu’nun da “Artık her Pazartesi ve Cuma toplantı yapacağız, sıkıntıları dinleyeceğim” sözü verdiği iddia edildi. Ancak bu açıklama krizi çözmedi.

Kocaoğlu geçtiğimiz hafta Çin’e giderken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine devreye giren Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu İzmir’e gittiler. Tekin ve Canalioğlu’-nun çözüme dair verdiği sözler, başkanları umutlandırken Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün “Sözler var ama uygulama yok” dedi.

Sıkıntı ne?

İlçe belediyeleri, kanalizasyon yatırımı, alt yapı çalışmaları, dere ıslahları, kültür merkezi inşaatları, atık su arıtma tesisleri gibi ihale süreci gerektiren yatırımlar yapmak istese de, Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratik işlemleri nedeniyle bu yatırımların sürekli geciktiği ifade ediyor.

Haberin Devamı