Gazete Vatan Logo

İzmir'de 'himmet' gözaltısı!

Vatandaşların dini duygularını istismar ederek "himmet" adı altında para topladıkları ve örgüte eleman kazandırma yönünde faaliyette bulundukları iddiasıyla 15'i kadın 22 kişi yakalandı

İzmir'de 'himmet' gözaltısı!

İzmir'in Torbalı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 15'i kadın 22 zanlı gözaltına alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, Torbalı ve çevresinde vatandaşların dini duygularını istismar ederek bağış adı altında "himmet" topladıkları, örgütün propagandasını yaparak eleman temini için çalışmalar yürüttükleri öne sürülen 15'i kadın 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.


İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ve Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ile bölgedeki diğer jandarma ekiplerince Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'ndeki 17 adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda C.T, M.T, T.A, G.A, G.Ö, S.S.Ö, G.A, H.E, C.E, N.Ç, Ş.K, R.K, H.T, M.T, S.A, F.Y, A.B, S.B, B.B, N.K, L.D. ve M.D. gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar arasında örgütün hiyerarşisinde "abla" olarak anılanlar da bulunuyor.

Haberin Devamı