Gazete Vatan Logo

İzmir'de hain girişim 20 dakikayla önlendi

Polis, İzmir’deki cuntanın başı Yarbay Eryılmaz’a “Komutan seni bekliyor” mesajı iletti. Yarbay kışladan ayrıldıktan 1 km sonra gözaltına alındı. Eryılmaz’a ulaşamayan darbeciler paniğe kapıldı.

İzmir'de hain girişim 20 dakikayla önlendi

Darbe girişiminin İzmir ayağıyla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Darbe kalkışmasının 20 dakikayla önlendiği belirlendi. 15 Temmuz akşamı Ankara ve İstanbul’un ardından İzmir’de de benzer hareketlilik başlayınca Vali Erol Ayyıldız, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit’i çağırarak kriz masası oluşturdu. Ardında tüm emniyet görevlilerini “Bizden başka kimsenin talimatına uymayın” diye uyardı.

MESAJ İLETTİLER

Bu arada istahbarat, terör ve mali şubeden oluşturulan ekip, cunta girişiminin başında olduğunu belirlediği Jandarma Kurmay Yarbay Bülent Eryılmaz’ın bulunduğu komando tugayına gitti. Operasyonda Yarbay Eryılmaz’a, İl Jandarma Komutanı’nın kendisini beklediği mesajı iletildi.

İTİRAF HESABI BOZDU

İkna olan Eryılmaz, kışladan ayrıldıktan 1 km sonra polisler gözaltına alınarak TEM şubeye getirildi. Sorgusunda cunta ile bilgi verince operasyonu genişleten polis, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato ile görüşerek oluşturdukları listede isimleri bulunan askerler için yakalama kararı almasını talep etti. Bato ise nöbetçi sulh ceza mahkemesinden aralarında generallerinde bulunduğu çok sayıda asker için tutuklama kararı çıkartırdı.

Haberin Devamı

PANİK YAŞADILAR

Yarbay Eryılmaz ile diğer cuntacılar irtibat kuramayınca panik yaşadılar. Cuntacılar eğer başarılı olsalardı, ilk olarak İzmir’deki askeri casusluk kumpas davasından dolayı, İstihbarat, Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubelerini ele geçirecek, FETÖ operasyonunu yöneten Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’yu tutuklayacaklardı. Bu sırada aralarında generallerin de bulunduğu 42 asker gözaltına alındı. Tuğamiral Süleyman Manka, Ege Deniz Bölge Komutanlığında gözaltına alındı. Ardından da 20 hakim ve savcı gözaltına alındı. Polislerin cuntayı fark edip erken davranması, İzmir’deki darbe girişimini önledi.

Jet Üssü’ne büyük operasyon

Konya’da polis, darbe girişimiyle ilgili hakkında yakalama kararı bulunan komuta kademesindeki askerleri gözaltına almak için 3. Ana Jet Üssü’ne girdi. Üssün giriş ve çıkışları kamyon ve polis araçlarıyla kapatıldı. Uzun namlulu silah taşıyan Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polislerinin, çelik yelek giydiği görüldü. İçeriye bir de TOMA aracı alındı. FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Konya 3’üncü Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk’ün de aralarında bulunduğu 18 rütbeli askerin gözaltına alınacağı öğrenildi. Çok sayıda vatandaş, polise destek vermek için 3. Ana Jet Üs Komutanlığının önünde toplandı.

Haberin Devamı

SAVCI ALMANYA’YA KAÇARKEN YAKALANDI

İzmir’de haklarında yakalama kararı bulunan Adana adliyesinde görevli Savcı Muammer Taha Ekim ve eşi hakim Gamze Ekim, İzmir Adanan Menderes Havalimanı’nda yakalandı. Hakim ve savcı karı kocanın İzmir’den havayolu ile Almanya’ya kaçacağı ileri sürüldü.

STAR GAZETESİ