Gazete Vatan Logo

İzmir, Van, Konya merkezli peş peşe FETÖ operasyonları: Çok sayıda gözaltı var

İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Van merkezli 18 il ve KKTC'de FETÖ/PDY'nin "askeri mahrem yapılanması"na yönelik operasyonda, 14'ü muvazzaf 19 şüpheli gözaltına alındı. Konya merkezli 11 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik ankesörlü telefon soruşturması kapsamında 23 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İzmir, Van, Konya merkezli peş peşe FETÖ operasyonları: Çok sayıda gözaltı var

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik olarak ardışık aramalarda tespit edilen 3’ü ihraç askeri öğrenci, 2’si emekli, diğerleri ise Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığında görevli toplam 30 asker şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir merkezli olmak üzere Ankara, Mersin, Aydın, Muğla, Manisa, Siirt, Konya ve Sivas illerinde yapılan operasyonlarda; emekli Albay Hakan F., Yüzbaşı Tevfik T., astsubaylar Ahmet Z.U., Ali H.S., Ali K., Emrah T.P., Hüseyin Ö., Mehmet K., Muharrem T., Önder Ö., Sami Ç., Sinan B., Yunus T.Y., Ahmet K., Emre D., Cengiz G., Ümit U., uzman çavuş Mustafa K., uzman erbaş Ayhan A., İhraç Askeri öğrenciler Ayhan Ü. ve Doğan E. gözaltına alındı. Henüz yakalanamayan 9 şüphelinin aranmasına devam ediliyor.

“ASKERİ MAHREM YAPILANMASINA” OPERASYON
Van merkezli 18 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "askeri mahrem yapılanmasına" yönelik operasyonda 19 zanlı yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin "ardışık arama" ve "kripto şifreleme" yöntemlerinin deşifresine yönelik soruşturma kapsamında 14'ü muvazzaf, 4'ü kamudan ihraç ve eski bir askeri personel hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı belirtildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi görevlilerince Van, Ankara, Antalya, İzmir, Afyonkarahisar, Eskişehir, Erzurum, Siirt, Gaziantep, Giresun, Konya, Malatya, Çanakkale, Kahramanmaraş, Kırklareli, Diyarbakır, Hakkari ve Siirt ile ve KKTC'de FETÖ/PDY'nin "askeri mahrem yapılanmasına" yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Operasyonda aralarında FETÖ/PYD terör örgütünün Van 'askeri mahrem yapılanması' sorumlusunun da bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı. Firari bir zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor. FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve iş birliği içinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır."
O İSİM DE VAR...
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen, FETÖ/PDY'nin askeri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında örgütün "mahrem abileri" tarafından ankesörlü telefonlardan ardışık olarak arandıkları tespit edilen 23 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.Şüpheliler arasında Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızlarında görevli hava pilot yüzbaşı A.O.A'nın da bulunduğu öğrenildi.Harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Konya merkezli 11 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlatıldı.Operasyonda, Türk Yıldızları pilotu yüzbaşı A.O.A'nın da gözaltına alındığı öğrenildi.Polis tarafından başlatılan operasyon sürüyor.

Haberin Devamı