Gazete Vatan Logo

İzmir'de FETÖ operasyonu

İzmir'de FETÖ operasyonu

İzmir'de 'Fethullah Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)' kapsamında eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin öncülüğünde başlatılan operasyona diğer şubelerdeki polisler de destek verdi. Günün ilk ışıkları ile birlikte 80 adrese eş zamanlı opesyon yapılırken, aramaların yapıldığı adreslerde belirli kişilerin yakalanmasına çalışıldığı ifade edildi.

GÜLEN’ İN TÜRKİYE OKULLAR SORUMLUSU YEĞENİ DE GÖZALINDA

İZMİR ve Manisa merkezli olarak 6 ilde “paralel yapı” iddiasıyla yapılan operasyonda toplam 49 kişi gözaltına alındı. İzmir'deki operasyon, eğitim ve mali yapılanmaya yönelik yapıldı, cemaatin dershaneler ile okullar Türkiye sorumlusu olan Fethullah Gülen'in yeğeni M.M.G. (Mehmet Mezher Gülen) gözaltına alındı. Manisa'daki operasyonun ise cemaatin sivil emniyet imamlarıyla onlarla bağlantıda olan polislere yönelik olduğu açıklandı. İzmir ve Manisa Cumhuriyet başsavcılıklarının paralel yapı iddialarına yönelik ayrı ayrı yürüttüğü soruşturmaların tamamlanmasından sonra bugün sabah saatlerinde, operasyon safhasına geçildi. Sabah saat 06.00 sıralarında İzmir merkez, Karşıyaka ve Bergama ilçelerini kapsayan ilk operasyon, cemaatin eğitim kurumları ile mali yönden destek sağlayan kişilere yönelik yapıldı. Yaklaşık 500 polisin 80 adrese yaptığı operasyonda, şu ana kadara 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınması planlanana birçok kişinin de, adreslerde bulunmadığı ortaya çıktı. Operasyonda gözaltına alınan 29 kişi arasında, cemaatin dershaneler ile okullar Türkiye sorumlusu olan Fethullah Gülen'in yeğeni M.M.G., Bergama ilçesi emniyet imamı, Bergama kadınlar imamı ile Karşıyaka muhasebecisin de bulunduğu öğrenildi. Ayrıca, Bergama'daki Ali İpek öğrenci yurdu ile Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği binalarında da arama yapıldı. Gözaltına alınan 29 kişi, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haberin Devamı

MANİSA'DA EMNİYET İMAMLARINA GÖZALTI

Paralel yapı iddiasıyla Manisa merkezli 5 ildeki operasyonlar ise cemaatin, sivil emniyet imamlarıyla, onlarla bağlantılı polislere yönelik yapıldı. Gözaltına alınan 20 kişi arasında yeralan emniyet imamlarının, farklı kurum ve kuruluşlarda görev yaptıkları ancak polislerden sorumlu oldukları, onları çalışmalarda yönlendirdikleri önesürüldü. B

Haberin Devamı