Gazete Vatan Logo

İzmir'de farklı bir konsept

Soyak, Optimus projesini satışa sundu, İzmir’de yatırımı 1 milyar liraya taşıdı

Soyak, 300 milyon TL yatırımla İzmir’de hayata geçirmeye hazırlandığı 1.200 konutluk Optimus projesini satışa çıkardı. Yüzde 20’ye varan su ve enerji tasarrufu sağlayan ‘elektrikli araçlara sarj ünitesinin’ de yer aldığı projede fiyatların 122 bin liradan başladığını kaydeden Soyak Holding CEO’su Çamlıbel, “İzmir’deki projelerimizin değeri 1 milyar lirayı aştı. Yeni projelerle birlikte vitrinde yer alacak toplam 8 projede yıl içinde 3 bin konut satacağız” dedi.

Gayrimenkul, enerji, çimento ve döküm sektörlerindeki faaliyet gösteren Soyak, 300 milyon TL yatırımla İzmir’deki 3. projesi olan Soyak Optimus’u satışa çıkardı. 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire konseptlerinden oluşan 1.200 konutluk projede daire fiyatları, 122 bin TL ile 541 bin TL arasında değişiyor. İzmir’de 1 milyar TL yatırıma imza attıklarını belirten Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel, projenin en önemli özelliklerinden birinin özellikle enerji tasarruflu ve çevreye duyarlı olarak tasarlanması olduğunu kaydetti.

İstanbul Halkalı’da başlattıkları Soyak Part Aparts projelerinde Türkiye’deki ilk “elektrikli araç sarj ünitesi”ne yer verdiklerini, Soyak Optimus’ta da bu sistemin yer alacağını ifade eden Çamlıbel, “Tasarruflu ampullerden, sensörlü musluklara kadar her konuda enerji cimrisi olan Soyak Optimus ile optimum enerji tasarrufu ile yola çıktık. Yüzde 20’ye varan su ve enerji harcamasını azaltan Optimus’ta elektrikli araçlar için de şarj ünitesi yer alıyor. Bu üniteleri Türkiye’de ilk kez projemizde devreye soktuk. Bundan sonraki her projemizde bu şarj ünitelerine yer vereceğiz” dedi.

İzmir’de Zeytinalanı’nda 250 bahçeli evden oluşacak yeni bir projeye de başlayacaklarını açıklayan Çamlıbel, “Bu yıl içinde 3’ü İzmir’de, 5’i İstanbul’da olmak üzere 8 projeye imza atacağız” dedi. Yeni projelerle birlikte vitrinde yer alacak toplam 8 projede yıl içinde 3 bin konut satacaklarını belirten Çamlıbel, “İzmir dışında İstanbul projelerimizde hızlı bir şekilde devam ediyor. Soyak Halkalı Park Apart, Zincirlikuyu, Bahçeşehir, Halkalı ve Ataşehir’de toplamda 2.900 konut daha portföyümüzde olacak. 2011 yılı içinde sattığımız 3 bin konuttan 750 milyon TL gelir elde etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Enerjinin payı % 40’a çıkacak

Gayrimenkulün yanı sıra enerji konusunda da yatrımlar yaptıklarını belirten Çamlıbel, “Şu an 50 megavatlık bir hidroelektik santralimiz var. Bunun önce 150, 2012 ortalarına doğruda 200 megavata ulaştırmayı planlaıyoruz. Hidroelektirik santrallerimiz Bolu’da ve Anadolu’nun çeşitli yerlerine dağılmış durumda” dedi. Jeotermal ve rüzgar yatırımları konusunda da lisansların devam ettiğini anlatan Çamlıbel, şöyle devam etti: “500 megavatlık kapasiteye 2015 yılına kadar ulaşacağız. Enerjiye toplamda 1 milyar dolar yatırım yapmış olacağız. Şu anda enerjinin ciromuz içindeki payı yüzde 10. 4 yıl içinde bu oranı yüzde 40’a çıkaracağız. Enerji gayrimenkul ile birlikte holdingin amiral gemisi olacak.”

GYO kurarak 2012’de halka açılacağız

Gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) kurarak halka açılmayı planladıklarını söyleyen Emre Çamlıbel, “Sadece GYO olarak değil enerji ve diğer sektörleri de halka açmak istiyoruz fakat genel konjoktürün çok iyi olması gerekiyor. Mesela geçen haftalarda yurtdışı talep yüzünden halka açılmayı erteleyen firmalar oldu. Türk ekonomisi iyi ancak global ekonominin de iyi olması şart. 2011 yılı içinde böyle bir plan yok ama 2012’de neden olmasın” diye konuştu. Çamlıbel bir aile şirketi olan Soyak’a yabancıların enerji ve gayrimenkulde ortaklık teklif ettiğini kaydederek, “Şu anda kesinlikle bir yabancıyla ortaklık gibi bir planımız yok. Finansmanımız sağlam ve tek başımıza proje üretmeye devam etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Güneşli Konutlar 15 Haziran’da teslim ediliyor

Mar Yapı Turizm İnşaat ve Güneşli Konut İş Ortaklığı tarafından İstanbul Güneşli’de inşa edilen ve İstanbul Atatürk Havalimanı yakınlığının yanı sıra şehrin gelişen akslarından birinde yer alan Güneşli Konutlar’dan ev satın alanlar 15 Haziran itibarıyla evlerini teslim almaya başlıyor. Son 30 dairenin uygun ödeme koşullarla sahiplerini beklediği 305 konutluk projede hemen tapu verilebiliyor. Projede daire büyüklükleri 1+1 dairelerde 62 ile 76 metrekare, 2+1 dairelerde 121 ile 139 metrekare, 3+1 dairelerde ise 132 ile 163 metrekare arasında bulunuyor. Projede 1+1 dairelerin fiyatları 215 bin, 2+1 dairelerin fiyatları 248 bin 800, 3+1 dairelerin fiyatları ise 289 bin 300 TL seviyesinden başlıyor. Güneşli Konutları’nda bugüne kadar satılan konutların üçte birinin sahibi THY personeli oldu. Daire tiplerinde en fazla ilgiyi ise en büyük daireler olan 220 metrekarelik daireler gördü. 4 artı 1 büyüklüğündeki bu dairelerin tamamı satıldı.

Ev alacaklar için kritik bilgiler bu seminerde

SOM Değerleme’nin Ocak ayından itibaren her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği ücretsiz seminer dizisinin beşincisi 28 Mayıs 2011 Cumartesi günü Centrum Toplantı Hizmetleri’nin Küçükyalı’daki toplantı salonunda gerçekleştirilecek. “Değer mi? Değmez mi?” isimli seminerde; gayrimenkulün imar durumundan, yasal kısıtlamalara kadar, emlak yatırımcısını yakından ilgilendiren pek çok konu, yaşanmış örnek olaylarla birlikte aktarılacak. Her ay düzenli olarak tekrarlanan seminerde; “Doğru daireyi mi satın alıyorsunuz? Mülkün devrine engel bir durum var mı? Krediye uygun mudur? Dairenin yasal büyüklüğü nedir? Binanın ruhsatı ve iskanı var mıdır? Kat irtifakı ve Kat mülkiyeti nedir? TAKS ve KAKS nedir? gibi farklı sorular, birici ağızdan yanıt buluyor. Gayrimenkul almayı düşünen ya da gayrimenkulleri ile ilgili yeni yatırım planları olanlar, seminer@somdegerleme.com adresine iletişim bilgilerini göndererek “Değer mi? Değmez mi?” seminerine ücretsiz olarak katılabiliyor.

Hatay’ın ilk rezidans projesini Antis inşa edecek

Antakya’Nın ilk rezidansı olacak Rönesans Rezidans’ın temeli Hatay milletvekili, Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin’in de katıldığı bir törenle atıldı. Antis Yapı tarafından Ekinci Beldesi’nde 10 bin 500 metrekare alanda başlatılan ve 249 konut, 1 market, 1 kafetarya ve 4 bloktan oluşacak projede yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı otopark, oyun parkları, jakuzi, fitness alanı ve şelaleler yer alacak. Projede ayrıca ücretsiz shuttle servisi, resepsiyon, wi-fi internet ve uyandırma servisi gibi tüm rezidans hizmetleri de sunulacak. Rönesans Rezidans’ta her türlü sosyal aktivitenin yapılabileceği bir alan oluşturacaklarını söyleyen Antis Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar Coşkun, “Nisan 2013 tarihinde teslim edilmesi planlanan Rönesans Rezidans, 7. ve 8. katlarda büyük teras bahçeleri bulunan projede, girişte 5 yıldızlı otellerde olduğu gibi resepsiyon bulunacak. Rezidansın inşaatını iki yılda tamamlamayı planlıyoruz” dedi. 70 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan konutlar için kendi bünyelerinde 23 ay vade ve sıfır faiz kolaylığı sağlayacaklarını belirten Coşkun, müşterilerin istedikleri taktirde 120 aya varan vadelerle düşük faizle kredi kullanabileceğini belirtti.

Haberin Devamı