Gazete Vatan Logo

İzmir'de CHP'den Ak Parti'ye ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve il yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'a çiçek veren Yüksel, CHP il kongresinden sonra AK Parti yönetiminin kendilerine nezaket ziyaretinde bulunduğunu hatırlatarak, o gün de siyasette yıkıcı değil yapıcı bir dilin oluşturulmasında mutabakat sağlandığını, iade-i ziyarete geleceklerini ifade ettiğini aktardı.

İzmir'de CHP'den Ak Parti'ye ziyaret

Türkiye'nin gündeminin yoğunluğu ve sonrasındaki olağanüstü dönem nedeniyle gecikmeli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Yüksel, Türkiye'nin ihtiyacı olan bir dönemde diyaloğun yeniden başlatılmasının önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Yüksel, Türkiye'nin 15 Temmuz'da çok ciddi bir tehlike atlattığına ve uçurumun kenarından döndüğüne işaret ederek, şöyle devam etti: "Tabi ki hedef hükümet, yönetim, icradır ama tüm Türkiye'nin özgürlükleri, demokrasi hedef alınmıştır. Demokrasinin temel taşları olan siyasi partilere yönelik olarak, parlamenter demokrasiye karşı yapılmış bir darbe olarak değerlendirdik. O gece demokrasiyi sahiplenme ve darbeye karşı çıkmada Türkiye tam bir birlik içindeydi. Demokrasi şehitleri 'şehit' statüsünde kabul edilerek geride kalan ailelerine sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. 15 Temmuz öncesi hükümete, icraya, yürütmeye yönelik eleştirilerimiz vardı ama bunların bir çoğunun bugün darbe planları ortaya çıktıkça önemli eleştiriler olduğu ortaya çıktı. Bu yüzden parlamenter demokrasiyi güçlendirmek adına hepimizin özeleştiri yapması lazım." Yüksel, darbecilerin inanılmaz bir şekilde devletin tüm kurumlarına çöreklendiğini gördüklerini dile getirerek, tasfiyelerinde hızlı ve adil olunması, kurunun yanında yaşın yanmaması için dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

"Bizler demokrasi tatbikatı yapıyoruz"

Haberin Devamı

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İzmir'in demokratik ikliminde hoşgörünün olduğunu vurguladı.

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'da ciddi bir sınavdan geçildiğine dikkati çeken Delican, "Türkiye'de bizler demokrasi tatbikatı yapıyoruz, ülkemize uzanacak ellere karşı haykırışı meydanlardan gerçekleştiriyoruz. Biz gerçekten tüm dünyaya örnek olacak bir milletiz." diye konuştu.

Delican CHP'ye, verdikleri mücadelede kendileriyle beraber yol aldıkları için teşekkür ettiklerini belirterek, şunları ifade etti: "Bizler bu süreci birbirimize bağlılığımızla atlattık. Son derece profesyonel bir yapının Türkiye'nin aktif beyinlerini alıp kendi amaçları doğrultusunda nasıl kullandıklarını, devletin bütün kurumlarına bu insanları yerleştirdiklerini gördük. Bunlar, siyasi partiler arasındaki kutuplaşmayı artırmak için her türlü oyunu oynadılar. Aynı 1980 öncesindeki ortam şartlarını hazırlayarak siyasi partileri birbirine düşman etme noktasına getirmeye çalıştılar. Türk siyasi hayatı buna izin vermedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizi meydanlara çağırması son derece önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanımızla diğer siyasi partilerin bir arada verdiği görüntü yürekleri ferahlattı. Bu çete yapısı normal savaşı başka bir yere taşıdı, asimetrik savaş yaptılar, devletin insanlarını silah gibi kullanıp, devletin silahlarını, tanklarını ele geçirdiler." Yüksel, gazetecilerin, "Demokrasi nöbetine destek verecek misiniz?" sorusuna, "Biz zaten bütün bütünlüğümüzle demokrasi nöbetindeyiz." yanıtını verdi.

Bir gazetecenin, AK Parti Çiğli İlçe Teşkilatının Kurucu Başkanı Sıddık Soysal'ın sosyal medyadaki paylaşımında "teşkilatın içinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün referansına sahip kişilerin olduğunu" ifade ettiğini anımsatması üzerine, Delican, şunları kaydetti: "Böyle bir emniyet çalışması bize gelirse gerekeni yaparız. Devletin önemli istihbarat kuruluşları var. Bu konuda ne yapmamız gerekirse yaparız. Biz de bunu önemsiyoruz, herhangi bir cadı avına dönüşmeden bu işlerin tamamlanması gerekiyor." Delican, ziyaret sonunda Yüksel'e hediye verdi.

Haberin Devamı