Gazete Vatan Logo

İzmir'de büyük gün yarın

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonlarla ilgili davanın görülmesine yarın başlanacak

Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu’nun 397 yıla kadar hapis cezası istemiyle diğer 129 sanıkla birlikte yargılanacağı Bayraklı Adliyesi’ndeki hazırlıklar tamamlandı. Davanın ilk duruşmasının görüleceği İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi Salonu da son rötuşlarla yargılamaya hazır hale getirildi. Sanık sayısının fazla olması nedeniyle ekstra sandalyeler konulurken, ifadelerin görülmesi için de barkovizyonlar salona yerleştirildi. 200 kişilik salondaki duruşmaya, sadece sanıklar, vekaleti bulunan avukatlar ve birinci derecedeki yakınlarından birer kişi ile bazı basın mensuplarının alınacağı bildirildi. Başka bir davanın görülmeyeceği mahkemenin duruşma salonuna, kimlik kontrollerinin ardından kişilerin alınacağı, herhangi bir arbedeye karşılık Çevik Kuvvet ekiplerinin de hem içeri de hem dışarıda geniş güvenlik tedbiri alacağı belirtildi. Birbirini takiben on gün sürecek duruşma sırasında adliye dışına da yoğun bir kalabalığın gelecek olması nedeniyle park yasağı uygulanıp, bazı yerlerin trafiğe kapatılacağı kaydedildi. Saat 09.00’da başlayacak davanın ilk gününde, kimlik tespitlerinin ardından öğleden sonra Başkan Aziz Kocaoğlu’nun savunmasının alınmasının planlandığı, mesai saatleri içerisinde yargılamanın gerçekleştirileceği vurgulandı.

ADALET ZİNCİRİ, MEŞALELİ YÜRÜYÜŞLER

Davayla ilgili hazırlıklar tamamlanırken CHP İzmir İl Örgütü de tüm İzmirliler’i Adliye önüne davet ettikleri afişleri, kentin çeşitli yerlerine asarak destek çağrısında bulundu. Kentin hemen hemen yerine asılan ve bazılarında Başkan Kocaoğlu’nun fotoğraflarının bulunduğu afişlerde, 'İzmir adalet istiyor', 'Adaletin Özel Yetkisi Olmaz', 'Adalet İsteyen Adliyeye Gelsin', 'Özel Yetkili Mahkemeler Kaldırılsın' yazıları dikkat çekerken, '3 Nisan salı günü, saat 09.00’da, Bayraklı Adliyesi’ndeyiz. Adalet bir gün herkese lazım olacak' denildi. 'İzmir adalet istiyor' başlığında bütünleşen partililer, ayrıca Bornova, Narlıdere, Buca, Konak, Karabağlar, Güzelbahçe, Çiğli, Balçova, Gaziemir, Bayraklı ve Karşıyaka’da saat 19.30’da meşalelerle yürüyüşler gerçekleştirecek. Cumartesi günü de İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde 'adalet için insan zinciri' oluşturulacak. Sendikaların, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri ve vatandaşların da katılımıyla adliye önünde de nöbet tutulup zincir oluşturulması bekleniyor.

'TÜRK BAYRAĞI İLE GELİN'

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, saat 09.00’da Adliye binasının önünde toplanma çağrısı yaparak, "Bütün İzmirli hemşerilerimizin sosyal belediyecilik anlayışına karşı yapılan bu haksızlığa bir başkaldırı anlamında belediye başkanlarına sahip çıkmaya davet ediyorum. CHP’lilerin parti bayrağı ile değil Türk Bayrağı ile adliye önüne gelmesini rica ediyorum. Sivil toplum kuruluşları, sendikaların, partililerimizin ve İzmir halkının, Büyükşehir Belediye Başkanı’na sahip çıkacaklarına inanıyorum. Aziz Başkan’a sahip çıkmak adına İzmirliler adliyede olacak. Milletvekillerimiz duruşma salonuna girmek için talepte bulunacak. Bu anlayış, AKP iktidarının kendisi gibi düşünmeyenleri Silivri gibi toplama kampına yollama düşüncesinin örneğidir. CHP’nin kalesini yıkmak için her türlü girişimde bulunuyor. İzmirli başkanına ve ekibine sahip çıkacak" dedi.

'İZMİR’İN DAVASI'

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yargılanacağı davanın 'İzmir’in davası' olduğunu belirterek, "İzmir adaletini istiyor. Bütün kamuoyunun, bakanların da dile getirdiği son derece dürüst, şeffaf, Maliye Bakanlığı’nın ödüller verdiği bir başkan var. Kocaoğlu CHP’li bir başkan gibi davranmadı. Kimseyi ötekileştirmedi. Sosyal projeleri ile üreticinin, yoksulun hep yanında olmuştur. Gecesini gündüzünü İzmir’e verdi. İzmirli’yi CHP’li, MHP’li, AKP’li demeden İzmir’de yaşayanları, adalet isteyen herkesi bu yüzyılın davasına tanıklık etmek üzere adliyeye bekliyoruz. Bu dava, özel yetkili mahkemenin konusu değildir. Büyük ihtimalle özel yetkili mahkemenin görevsizlik kararı verip davayı olağan mahkemeye aktarmasını bekliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı