Gazete Vatan Logo

İzmir'de bayraklar inmiyor

Bayrak coşkusu 29 Ekim'de daha da artacak

İZMİR’in kurtuluş yıldönümünde önce programdan çıkarılan, tepkiler üzerine yeniden konulan Valiliğe temsili bayrak çekme töreni krizi nedeniyle hassasiyet artarken, kentte ev ve işyerlerine asılan bayraklar, gelen şehit haberleri nedeniyle indirilmedi.

İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’de, temsili olarak kente giren Türk askerlerinin Valilik binasına bayrak çekme seremonisinin tartışmalı yapılması nedeniyle yaşanan kriz bu konudaki hassasiyetleri arttırdı. Bu duruma tepki gösterilmesi üzerine, Valilik binasına temsili olarak bayrak çekildi. İzmirliler de ev ve işyerlerine çok sayıda Türk bayrağı astı.

Son dönemde çok sayıda asker ve polisin şehit edilmesi üzerine, vatandaşlar astıkları bayrakları indirmedi. İzmir Kemeraltı Kuyumcular Çarsısı esnafı ise sürekli bayrak asma kararı aldı. Diğer esnaf da işyerlerinin bulunduğu sokaklara Atatürk posterleri ve Türk bayrakları astı.

İzmir’de bayrak coşkusunun, yaklaşan 29 Ekim’de daha da artması bekleniyor. Kemeraltı Çarşısı esnafı bunun için hazırlık yapıyor.

Haberin Devamı