Gazete Vatan Logo

İzmir'de 23 askerden 17'si tutuklandı

İzmir'de 23 askerden 17'si tutuklandı

İZMİR’de, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında polis tarafından gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen, aralarında tutuklanan Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ı, Çiğli’deki 2’nci Ana Jet üs Komutanlığı’ndan Eskişehir’e götüren askeri uçağın pilotlarının da bulunduğu 23 subaydan 17’si tutuklandı.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında, 15 Temmuz gecesi darbecilerle birlikte hareket ettikleri belirlenen, aralarında pilotların da bulunduğu 18 subay İzmir’in Çiğli İlçesi’ndeki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda, 5 subay ise Urla İlçesi’ndeki Menteş askeri kampında geçen cuma günü, polis tarafından gözaltına alındı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilen subaylar arasında, 15 Temmuz Cuma gecesi darbe girişiminin başarısız olacağını anlayınca Eskişehir’e gittiği belirtilen Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ı taşıyan askeri uçağın pilotlarının da bulunduğu belirtildi. Çoğu Albay, Yarbay ve Binbaşı rütbesinde olan şüpheliler arasında filo komutanlarının da bulunduğu kaydedildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 23 subay dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1’i yeniden sorgulanmak için gözaltı süresi uzatılarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü, 5’i savcılıktan serbest kaldı, diğer 17 şüpheli ise tutuklandı.

Haberin Devamı