Gazete Vatan Logo

İzmir bile onları bir araya getiremedi!

Binlerce kişi Baykal ve Sezer’e ‘Birleşin’ diye bağırdı

Miting alanında bulunan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, platformdan yükselen, “Deniz Bey burada, sizi de bekliyoruz” çağrılarına karşın CHP lideri ile bir araya gelmedi.

“Biz görevimizi yaptık” dedi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün sabah beraberinde çok sayıda milletvekiliyle cumhuriyet mitingine katılmak üzere İzmir’e gitti. Baykal, İzmir’e HürParti Genel Başkanı Yaşar Okuyan ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile aynı uçakla geldi.

Baykal, mitingin yapılacağı meydana geldiğinde “Artık Birleşin Yarın Çok Geç Olacak” sloganıyla karşılandı.

Ancak beklenen birleşme açıklaması gelmedi. İki parti lideri beklenenin aksine kol kola değil, alana yalnız geldi. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile Baykal, miting alanına aynı dakikalarda ama farklı noktalardan girdi. Miting düzenleyicileri, “Deniz Bey burada, platformun tam önünde. Zeki Sezer de burada alanda. Zeki Sezer’in önünü açın. Zeki Bey’i de buraya bekliyoruz” çağrısı yapıldı. Ancak Sezer’in Baykal’ın yanına gelmemesi dikkat çekti. Karayalçın’a da aynı yönde yapılan çağrı yanıtsız kaldı.

’Geç kalmayalım’
Sezer, platformun yanına gitmeyerek, vatandaşların arasında mitingi izledi. Sezer’i fark eden vatandaşlar, çevresine toplanarak “birleşme” yönündeki taleplerini dile getirdi. “Görüşmelerin sürdüğünü” belirten Sezer, vatandaşlara, “Biz de sizi anlayabilecek insanlarız. İyi niyetle çalışıyoruz ama biz aynı zamanda sorumluluk yerindeyiz. Sadece bugünü değil, geleceği de kurtaracak, sağlam bir şey ortaya koymak lazım. Geç kalmayalım diye gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Görevimizi yaptık
Miting sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, “Solda birlik müzakereleri tıkanma noktasında mı?” sorusu şöyle dedi: “Biz görevimizi yaptık. Toplumun çağrısına, talebine uygun olarak bütün görevleri yerine getirdik.” Baykal, DSP lideri Sezer’le alanda bir araya gelmeyişleriyle ilgili olarak ise, “Miting meydanında yine milletin çağrısı doğrultusunda bulunduk. Halkın anlayışı ve beklentisini büyük bir memnuniyetle karşıladık” yorumu yapmakla yetindi.

’Halkımız sahip çıktı’
Baykal, İzmir mitingini “Bir muhteşem miting daha gerçekleşti. Aynı anda halkımız hem cumhuriyete hem de demokrasiye sahip çıktı. Umarım bu mitinglerde ortaya çıkan temel anlayış herkes tarafından doğru değerlendirilir. Bu mitingler karşısında şu tespitin altını çizmek istiyorum ki, Türkiye’de halkı halkın karşına çıkarmaya çalışmak, halkı ikiye ayırmak kadar tehlikeli bir şey yoktur.”

Haberin Devamı