Gazete Vatan Logo
Futbol İzmir Bayraklı diyene proje proje kıyaslama

İzmir Bayraklı diyene proje proje kıyaslama

İzmir Bayraklı, yeni imar planları ve kentsel dönüşüm ile hızlı bir gelişim gösteriyor. Karma kullanımlı projelerin hız kazandığı bölgeye, İstanbullu firmalar da yöneliyor.

İzmir’in Bayraklı İlçesi son yıllarda yeni imar planları ve kentsel dönüşüm projeleri ile hızlı bir gelişim ve değişim gösteriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Alsancak Limanı ile Karşıyaka-Turan arasında kalan 550 hektarlık bölümü kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planlarının onaylanması ile birlikte ilçede, özellikle Salhane olarak bilinen bölge son yıllarda cazibe merkezi haline geldi. Eva Gayrimenkul Değerleme’nin araştırmasına göre, imar planlarının onaylanması, bölgedeki imajın değişmesine, gayrimenkul yatırımlarının artmasına, genel olarak İstanbul’da faaliyet gösteren büyük inşaat firmalarının yatırımlarının bölgeye yönelmesine neden oldu. Bölgede birden fazla kullanım fonksiyonunu birlikte içinde barındıran, karma projeler yoğunluk kazanmaya başladı. Uygulanan karma projelerde, imar planlarında belirtilen yapılaşma koşulları ile birlikte yapılan çok katlı yapılar, zemin katlarda ticaret alanı ve AVM, üst katlarda ofis, rezidans ve otel kullanımları bulunuyor. Yatırımların bölgede hız kazanmasıyla ile birlikte kentin ve bölgenin silueti değişmeye, prestij bölgesi olmaya başlıyor.

İstanbul firmaları

Bayraklı Salhane bölgesinde ilk olarak Sun Plaza ve Sunucu Plaza olarak bilinen ticaret+ofis kullanımını birlikte barındıran projeler hayata geçti. Bu projeleri, tamamlanan ve tamamlanmak üzere olan Altınyol sahil bölgesinde yer alan Megapol Tower, Ankara Asfaltı üzerinde yer alan Bayraklı Tower ve Manas Bulvarı üzerinde yer alan eski tekel depolarının olduğu arazide yer alan Folkart Tower izledi. Son dönemde ise İş GYO’nun yatırımı ile Ege Perla, Miray İnşaat’ın yatırımı ile Mistral İzmir projelerinin inşasına başladı. Kılıçoğlu İnşaat ise Bayraklı City of Sunset projesini planlıyor. Ayrıca bölgede son dönemli İstanbul kökenli firmaların da farklı projeleri hayata geçirmek için çalıştığı biliniyor. Sur Yapı, Rönesans ve Tekfen ortaklığının da bölgede projeleri olacak.

İnşaat devam ediyor

İŞ GYO’nun geliştirdiği Ege Perla, 18 bin 392 metrekarelik alanda rezidans, ofis ve mağazalardan oluşuyor. Karma proje Ege Perla’da, biri 29 katlı diğeri 46 olarak tasarlanan 2 adet blok yer alıyor. Proje bünyesinde yarı açık alışveriş merkezi, 111 adet rezidans daire ve 65 adet home-ofis tasarlandı. 2015 yılı içerisinde tamamlanması planlanan projede inşaat çalışmaları devam ediyor. Projenin yüzde 68’lik bölümü satıldı. Satılan ünitelerden, A Kulede yer alan 2+1 Plus daire tipleri tükendi. B Kulede ise E ve C ofisleri tükendi.

Ege Perla’da yer alacak AVM’nin marka karması için de çalışmalar başladı. Kompleks tamamlandığında; konut, ofis ve alışveriş merkeziyle aynı anda yaklaşık 2 bin 500 kişiyi ağırlayabilecek.

Haberin Devamı