Gazete Vatan Logo

İzinli asker domuz gribi şüphesiyle gözlem altına alındı

İzinli asker domuz gribi şüphesiyle gözlem altına alındı

Kahramanmaraş’ta bir asker, birliğine teslim olmak için bindiği otobüste rahatsızlanınca kaldırıldığı hastanede domuz gribi şüphesiyle gözlem altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, aslen Niğde nüfusuna kayırlı asker Tayfun A. (20), memleketinde izinli olduğu sırada rahatsızlandı. Sağlık kontrolünü için gittiği hastaneden tekrar kendi isteğiyle ayrılan asker, birliğine teslim olmak için otobüse bindi. Yolculuk esnasında tekrar rahatsızlanan Tayfun A., tedavi gördüğü hastanenin birliğine bilgi vermesiyle Afşin terminalinde tam teşekkülü ambulans ile Afşin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahale sonrası Tayfun A., domuz gribi şüphesiyle Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesine sevk edildi. Domuz gribi şüphesiyle Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi personeli ve o onda tedavi için hastanede bulunan vatandaşlara koruyucu maske dağıtıldı.

Askerlik süresini tamamlanmasına bir ay kalan asker için, komutanları seferber oldu.Hastanede gözlem altında tutulan askerin, domuz gribi olup olmadığı alınan kan örneklerinin Ankara’da incelenmesinin ardından netlik kazanacak.

Haberin Devamı

NEVŞEHİR
Nevşehir’de bir kişide domuz gribi görüldü.
Nevşehir’de önceki gün yüksek ateş ve öksürük nedeniyle hastaneye başvuran 60 yaşındaki B.Ç.'den alınan numunelerin incelenmesinin ardından domuz gribi hastalığının pozitif olduğu öğrenildi. Yaşlı şahsın, devlet hastanesinde domuz gribi vakaları için hazırlanan tecritli odada tedavisinin devam ettiği öğrenildi.
Ayrıca Nevşehir’de domuz gribi şüphesiyle hastaneye başvuran üç kişinin daha bulunduğu, hastalardan numuneler alındığı öğrenildi.