Gazete Vatan Logo

İzinden bomba gibi döndü!

'Sadece kıtaları değil gezegenleri bağlayacağız'

THY’de yönetim krizi olduğu ve Genel Müdür Temel Kotil’in izne çıktığı iddia edilirken Temel Kotil, kuruluşun 80’inci yıl kutlamalarına katıldı ve iddialı açıklamalar yaptı.

TÜRK Hava Yolları’nın (THY) 80’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törene katılan THY Genel Müdürü Temel Kotil ileriye yönelik çok iddialı mesajlar verdi.

Taksim’deki törene THY Genel Müdürü Temel Kotil, DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdür Vekili Sıtkı Zeybel ile çok sayıda pilot ve çalışan katıldı. Temel Kotil ve Sıtkı Zeybel anıta çelenk bıraktı ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Nice 80 yıllar diliyoruz

THY Genel Müdürü Temel Kotil, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bir 80 yılı geride bıraktık. Hem THY olarak hem de DHMİ olarak. İkimizde dev kuruluşlarız. Allah’ın izniyle ’nice 80 yıllar’ diliyoruz. Bundan 10 yıl sonra yani 2023 yılında Türk Hava Yolları Allah’ın izniyle Avrupa’daki en büyük hava yollarından daha da büyük olacak. Hem sefer sayısı olarak hem ekipleri; kabinde, kokpitte, bütün çalışanlarıyla, hem de uçak sayısıyla ve dünyadaki bağlantı sayısı olarak biz 10 yıl içinde İstanbul’u dünyanın en kolay ulaşılabilir şehri yapacağız. ”

THY ana oyuncu

Türk havacılığının sadece bir global oyuncu olmadığını ifade eden THY Genel Müdürü Temel Kotil, törende sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeriyle, havasıyla bütün elemanlarıyla, alt bileşenleriyle, tekniğiyle aklınıza ne geliyorsa, artık THY bir ana oyuncu. Dünyaya bu konuda ’işi nasıl yapacağını söyleyen’ konumundayız. İnşallah 80 yıl sonra yalnız kıtaları birbirine bağlayan değil, gezegenleri birbirine bağlayan bir hava yolu olacağız.”

Greve katılmayan THY çalışanına güzel paket var

THY’de devam eden grevle ilgili soruları da cevaplayan Temel Kotil, “Grevle ilgili son durumu kurumsal olarak bildirdik. ‘Ayın 20’sine kadar görüşmeler olmazsa, THY kendi inisiyatifiyle çalışanlarına dönük olarak güzel bir paket sunacak’ diye konuştu.

Grevin ilk gününden itibaren tüm çalışanların uçuşlara devam ettiğini ve uçuşlarla ilgili herhangi bir aksama olmadığını ifade eden Kotil, “Bütün çalışanlar şunu söylediler ki; Türkiye havacılıkta ana oyuncu. Ana oyuncuya yakışan da hiçbir zaman var olan şeyi bırakmamaktır. Grev hiç etkilememiş gözüküyor” dedi.

DHMİ Başmüdür Vekili Sıtkı Zeybel de, “Son yılların pik trafiği 1.177 olarak gerçekleşti, greve rağmen. Bu durum yükselmeye devam edecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı