Gazete Vatan Logo

İyiliğe uzanan el

‘Uluslararası İyilik Ödülü’ sahibi Hasan Kızıl, iş kazasında sağ elini kaybeden Ebru Akkaş’a 3D yazıcıdan mekanik el yapıp bebeğine sarılmasını sağladı.

İyiliğe uzanan el

İstanbul’da yaşayan, evli ve 2 çocuk sahibi 24 yaşındaki Ebru Akkaş, geçirdiği iş kazası sonucu sağ elini kaybetti. Tek eliyle 1 aylık bebeğine sarılıp, beşiğini sallamakta zorlanan Akkaş, engelli hayvanlara yaptığı protezlerle ‘Uluslararası İyilik Ödülü’ alan ve ‘hayat tamircisi’ olarak bilinen Hasan Kızıl’ın internetten videolarını izledi. Akkaş, sosyal medya üzerinden mesaj gönderip, durumu anlattığı Kızıl’dan bebeğine sarılabilmesi için kendisine el yapmasını istedi. Ebru Akkaş’ın talebini yerine getiren Hasan Kızıl, 3D yazıcı üzerinden mekanik el yaparak, İstanbul’daki evine götürüp, 2 çocuk annesine teslim etti.

Heyecanla bekledim, geldi

Kızıl’ın paket içinde evine getirdiği mekanik eli görünce duygulanan ve kullanmaya başlayan Akkaş, “Sağ elimi kaybettim. 1 aylık bebeğim var. Onda çok zorluk çekiyorum, altını değiştirmede ve biberon verirken. Bu şekilde çok zorluklarım var. Bir reklam filmini gördüm, Hasan Kızıl’ın çektiğinden. Ona ulaştım mesaj yoluyla. Bana geri döndü. Çok etkilendim, çok mutlu oldum, heyecanla beklemeye başladım. Şu an protez elime kavuştum, mutluyum” dedi.

Haberin Devamı